Underbett Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder underbett, varianter, uttal och böjningar av underbett

Underbett synonym, annat ord för underbett, vad betyder underbett, förklaring, uttal och böjningar av underbett.

Vad betyder och hur uttalas underbett

Underbett uttalas under|bett och är ett substantiv.

Ordformer av underbett

Singular

underbett
obestämd grundform
underbetts
obestämd genitiv
underbettet
bestämd grundform
underbettets
bestämd genitiv

Plural

underbett
obestämd grundform
underbetts
obestämd genitiv
underbetten
bestämd grundform
underbettens
bestämd genitiv

Underbett är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet underbett

  1. Kummeln är en långsmal fisk med två ryggfenor och en analfena. Den bakre ryggfenan och analfenan är båda mycket långa. Fisken har underbett. Munnen och gälhålan är svarta. Den har en långsträckt, spolformad kropp, en kort främre ryggfena och en mycket lång bakre ryggfena, vilken är något högre baktill liksom den nästan lika långa analfenan, stjärtfenan är tvär. (wikipedia.org)
  2. Sugfisken är en långsmal, brunviolett fisk med den främre ryggfenan omvandlad till en sugskiva uppe på huvudet. Ungarna har en vanlig, taggstrålig främre ryggfena, men den omvandlas till en sugskiva när de blir äldre. Arten saknar simblåsa. Munnen har underbett, och tänderna är långa och spetsiga. Den blir normalt omkring 40 cm lång, men största längden uppgår till 86 cm, och maxvikten till 1,07 kg. (wikipedia.org)
  3. Tobiskungen är en långsmal, silverglänsande fisk med tydligt underbett. På varje sida av nosen finns en svart fläck. Ryggfenan är mycket lång, medan den saknar bukfenor. Tobiskungen kan bli upp till 40 cm lång. Till skillnad från hos kusttobis och havstobis kan överkäken inte skjutas fram. (wikipedia.org)
  4. Underbett, progeni, är en defekt i käkarna som innebär att underkäkens tänder vid hopbitning hamnar framför överkäkens tänder, vilket leder till sämre tuggförmåga. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: