Underben Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder underben, varianter, uttal och böjningar av underben

Underben synonym, annat ord för underben, vad betyder underben, förklaring, uttal och böjningar av underben.

Synonym till underben

Vad betyder och hur uttalas underben

Underben uttalas under|ben och är ett substantiv.

Ordformer av underben

Singular

underben
obestämd grundform
underbens
obestämd genitiv
underbenet
bestämd grundform
underbenets
bestämd genitiv

Plural

underben
obestämd grundform
underbens
obestämd genitiv
underbenen
bestämd grundform
underbenens
bestämd genitiv

Underben är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet underben

  1. På den första svenska hundutställningen 1886 fanns ingen gråhund representerad, däremot på Svenska Kennelklubbens (SKK) första utställning 1891. 1911 tillsatte SKK en spetshundssektion med uppgift att inventera de inhemska spetshundsraserna, däribland gråhunden. 1935 enades de norska och svenska kennelklubbarna om en gemensam standard men redan 1939 höjdes det svenska maximimåttet till 60 cm. När jämthunden erkändes som självständig ras 1946 bestämdes att hanhundar med mankhöjd på 57 cm och däröver och tikar som var 52 cm och däröver skulle räknas som jämthundar. De senare har även en gul ton på nos och underben som inte är tillåten hos gråhunden, som däremot skall ha svart mask. (källa)
  2. Mudd är ett elastiskt plagg eller del av ett plagg som kan sitta omkring handled, underben, hals eller midja. Muddar är ribbstickade, vilket gör att de blir elastiska och sluter tätt om respektive kroppsdel. (källa)
  3. Rosfeber eller ansiktsros (erysipelas) är en bakteriell infektion i läderhuden (dermis). Den syns oftast som en hudinflammation i ansikte eller på underben. (källa)
  4. Mellanfotsbenet (Tarsometatarsus) är den del av foten som sitter mellan skenbenet och tårna. Detta ben kännetecknas av att det har en ledyta mot skenbenet och tre ledytor mot de främre tårna. Ofta uppfattas tarsen som fågelns underben. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.