Underbart Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder underbart, varianter, uttal och böjningar av underbart

Underbart synonym, annat ord för underbart, vad betyder underbart, förklaring, uttal och böjningar av underbart.

Synonymer till underbart

Hur används ordet underbart

  1. Ikväll drar slutspelet igång på riktigt efter en underbart härlig grundserie där det varit en tuff kamp hela vägen in i den sista omgången.I slutspelet är man mer noggrann i allt man gör och framförallt hur man uttalar sig i media för att undvika att ge motståndarna någon som helst tändvätska. Därför kommer de närmsta veckorna präglas av fler fler klyschor än vanligt. Jag har gjort ett lexikon för att reda ut vad klyschorna egentligen betyder: (expressen.se)
  2. Kyros ryckte fram till svar, och efter en oavgjord drabbning drog Krösus sig tillbaka till Sardes, där han inneslöts av Kyros och efter 14 dagars belägring måste ge sig fången (546 eller 541 f.Kr.). Kyros behandlade honom väl och behöll honom alltid i sin närhet som vän och rådgivare. Om anledningen till denna mildhet mot den besegrade fienden finns två olika uppgifter. Enligt Herodotos dömdes Krösus att brännas levande och stod redan på bålet, då han mindes Solons yttrande att ingen bör prisas lycklig före sin död. Tre gånger ropade han Solons namn, och när Kyros, som hörde detta utrop, fick reda på dess betydelse blev han så tagen av hänsyftningen på all mänsklig lyckas förgänglighet att han skänkte Krösus livet. En annan forntida hävdatecknare, Ktesias, berättar att Krösus, som tagit sin tillflykt i Apollons tempel, fyra gånger blivit belagd med kedjor, men alla fyra gångerna på ett underbart sätt befriats från dessa, vilket Kyros tolkade som ett tecken till att den fångne konungen stod under skydd av den gud åt vilken han alltid med förkärlek ägnat sin dyrkan. (wikipedia.org)
  3. dubbelplusbra – otroligt bra, eller underbart eller liknande (wikipedia.org)
  4. Det är inte ovanligt med till exempel kulturpersoner som författare, regissörer, bildkonstnärer osv, som säger att de väldigt starkt tror på att deras skyddsängel är en av de personer som vederbörande känt och arbetat ihop med. Det finns också de som säger sig ha liknande upplevelser med fiktiva personligheter de haft att göra med. Det sägs kännas lika verkligt som om ängeln hade varit en verklig person när han/hon levde. Skyddsänglar eller liknande förekommer också i böcker, filmer med mera, såsom Livet är underbart (1946), Ghost (1990) eller Änglavakt (2010). (wikipedia.org)
  5. "De unga hipsters tycks sakna energi och förmåga att spontant njuta av livet. Nämner man gräs eller heroin elektrifieras de som av en spruta kokain. De hoppar omkring och säger: Världsrekord! Underbart! Vi sticker och bunkrar, man! Vi tänder på riktigt ordentligt! Men efter en sil trillar de ner i en stol som en resignerad baby som väntar på att livet ska komma med flaskan igen." (wikipedia.org)
  6. Underbart är ett album av det svenska dansbandet Arvingarna, utgivet på Dansbandsbolaget 25 november 2009, och som bland annat innehåller låten "Livet är underbart", ledmotiv till filmen "Så olika", samt covers på Hemma hos mig igen (Talk Back Trembling Lips), tidigare inspelad av bland andra Flamingokvintetten, Streaplers "Bara 15 år" och Mcflys I wanna hold you. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.