Super Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder super, varianter, uttal och böjningar av super

Super synonym, annat ord för super, vad betyder super, förklaring, uttal och böjningar av super.

Synonymer till super

Vad betyder och hur uttalas super

Super uttalas super- i sms.

Super betyder:

Ordformer av super

Ordform(er) super- förled

Hur används ordet super

  1. Ännu en blockbuster med stora muskler och lite hjärna men till skillnad från mertalet tillkämpat humoristiska genresyskon är Venom-figuren en rätt rolig gynnare. Han är en av Spidermans slagpåsar och har nu alltså – enligt den rådande superhjältelogiken där allt som rör sig får en egen film – förärats en spinn-off som ger honom upprättelse och backstory. Om man som undertecknad bara är yrkesmässigt insatt i Marvels universum är denna svartglänsande och extremt böjliga varelse en ny och upplyftande bekantskap. Självömkande, sarkastisk och befriande amoralisk som ingen annan kollega i skrået. Där de andra levereras med krystad svärta och krystad humor kommer här en punkig super(anti)hjälte som kan backa upp ett hot som att ”jag ska bita huvudet av dig” med att verkligen göra så. (svt.se)
  2. Mellan videospel och film, brukar det hävdas att är det mycket vanligt att en adaption från en bra film till ett videospel, blir spelet sämre, bland annat för att den blir så olik, samma sak säger man vice versa (spel till en film). Ett exempel är spelet Super Mario Bros. som det gjordes en långfilm till, men filmen fick negativ kritik från fansen. Ungefär samma sak hände Final Fantasy.[källa behövs] (wikipedia.org)
  3. Super High Frequency (3–30 GHz) – här sänder bl.a. tv-satelliter och modernare routrar. (wikipedia.org)
  4. Den andra stora formatändringen i tidningens historia kom 1983, så man gjorde om tidningen till en 100-sidig svartvit tidning i stil med Agent X9. Serierna ändrade också karaktär – utöver trotjänarna "Lagens Väktare" satsade man på repriser av "otäckare" serier som "Träskmannen", "Svarta Skuggan" och "Kong" från Serietidningen, men också på klassiker som "Plastmannen", samt nyare och modernare serier som "Facklan", "Arak, Son of Thunder", "Jemm, Son of Saturn", "Vigilante" och "Camelot 3000". Det enda inslaget som inte var en DC-produkt var dagspresserien "Super-Ville" av Ralph Smith. (wikipedia.org)
  5. taki 183 i New York gjorde sig själv och fenomenet känd runt 1970–1971. Vid denna tid växte en massrörelse upp kring tunnelbanan, där målet var att bli "King" av alla tunnelbanelinjer. Man kunde även kalla sig king om man behärskade en viss stil som var unik eller om man var mest aktiv på att få upp sin signatur genom att "bomba" (skriva sin tag flera gånger på så många ytor som möjligt). Under konkurrens experimenterade man med färg, form, stil och format. Super Kool gjorde den första piecen 1972 och Flint 707 gjorde troligen den första hela tågvagnen (whole-car) 1973. Nu ingick graffiti som en del i hiphop-kulturen. IN gjorde sin första throw-up 1975. Det första hela tågsättet, The Freedom Train, målades 1976 och 1977 uppkom Wildstyle, en ornamenterande, svårtydd bokstavsdesign med ett intensivt rytmiskt uttryck. (wikipedia.org)
  6. Hjorthornssalt nyttjades som ett stimulerande, nervretande medel. Av hjorthornssalt bereddes de äldre läkemedlen Liquor acetatis ammonici pyroleosi, Liquor succinatis ammonici pyroleosi ("Prinsens gula droppar") och Liquor super carbonatis ammonici pyroleosi (hjorthornsspiritus). I farmakopéerna kallades själva hjorthornssaltet Sal cornus cervi och senare Supercarbonas ammonicus pyroleosus. Det ersattes senare av det renare handelspreparatet Supercarbonas ammonicus, ammoniumkarbonat. (wikipedia.org)
  7. Lufttransport flyger med både ungefär helikoptrar (AgustaWestland AW139, Eurocopter AS332L1 Super Puma och Agusta Bell 139) och konventionella flygplan (elva flygambulanser av typ Beech King Air 200 samt Dornier Do 228) och har huvudkontor i Tromsø. År 2014 hade företaget 218 anställda i moderbolaget och totalt 302 i koncernen. (wikipedia.org)
  8. Till en början använde man aluminiumtvålspuder för att göra själva bensinen mer geléaktig, men enligt den amerikanska armén brann det för snabbt och man behövde få konsistensen ännu trögare. Då utvecklades Napalm-B, NP2 eller Super-Napalm. Napalm-B består av 46 delar polystyren, 33 delar bensin och 21 delar bensen. Napalm-B utvecklades efter Koreakriget. (wikipedia.org)
  9. Tidigare användes, såväl tillsammans med som förutan, oktantalet med andra beteckningar, till exempel Regular (93/94 oktan), Premium (96/97 oktan) och Super (99/100 oktan). (wikipedia.org)
  10. Shimanos olika komponentgrupper är: Dura-Ace, Ultegra, 105, Tiagra och Sora. Campagnolo har: Super Record, Record, Chorus, Centaur, Veloco, Mirage och Xenon. Dura-Ace- och Super Record-gruppen är de dyraste, oftast lättaste grupperna och vanligast bland professionella cyklister. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.