Underbyxor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder underbyxor, varianter, uttal och böjningar av underbyxor

Underbyxor synonym, annat ord för underbyxor, vad betyder underbyxor, förklaring, uttal och böjningar av underbyxor.

Synonymer till underbyxor

Vad betyder och hur uttalas underbyxor

Underbyxor uttalas under|byx|or och är ett substantiv plural.

Ordformer av underbyxor

Plural

underbyxor
obestämd grundform
underbyxors
obestämd genitiv
underbyxorna
bestämd grundform
underbyxornas
bestämd genitiv

Underbyxor är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Underbyxor på Engelska

  • undershorts, briefs, female: knickers, male: (under)pants

Hur används ordet underbyxor

  1. Kalsonger är korta eller långa underbyxor för män, med eller utan gylf, eller långa underbyxor för kvinnor. Korta kalsonger utan gylf kan även kallas trosor eller herrtrosor. . (wikipedia.org)
  2. Mamelucker är ett underplagg för damer i form av underbyxor, ofta i tunt elastiskt material, med ben som når ner på låret. De bärs över underbyxor, gördel eller strumpebandshållare för att täcka området mellan dessa och strumpskaftet. (wikipedia.org)
  3. Underbyxor blev ett allt mer använt plagg, framförallt under vintern, på 1850-talet. Innan 1880-talet var underbyxor öppna i skrevet. I pressen diskuterades underklädesmodeller, material och relationen till hälsa. Debatterna ledde till att underbyxor användes i allt större utsträckning. Svenska dräktreformföreningen rekommenderade ett plagg där byxorna och linnet var ihopsydda (combinations). Föreningen hade som mål att förändra underkläderna som svenskorna bar. De ville göra underkläderna mer kroppsvänliga samt bättre för hälsan. I allmänhet började inte kvinnor att använda underbyxor förrän perioden 1870–1900. Men ända in på 1950-talet fanns det kvinnor i Siljansbygden, bland annat, som aldrig hade burit byxor av någon typ i hela sina liv. (wikipedia.org)
  4. Materialet återfinns i diverse kroppsnära kläder, exempelvis underkläder, strumpor, badkläder och sportkläder såsom cykelbyxor, liksom i resårer. Ofta ingår en (mindre) mängd elastan tillsammans med bomull i trikåstickade plagg typ underbyxor. (wikipedia.org)
  5. Trosgördel, formande damunderkläder i form av korta underbyxor utan ben, med hög midja. Numera vanligen utan strumpeband. De består av ett tjockare material än strumpbyxor och sitter stramt åt för att forma kvinnans stuss och platta till magen. Det finns modeller med fyllning vid höfterna och stussen för att få dessa områden att verka större. Trosgördeln blev populär på 1960-talet som ett alternativ till byxgördeln när modet med kort-kort kjol växte fram. (wikipedia.org)
  6. Trosor är tättsittande underbyxor utan ben för kvinnor och flickor, motsvarar herrplagget kalsonger. Plagget och ordet introducerades under 1900-talet, ordet sannolikt från franskans trousse(s), och plagget finns numera i ett flertal olika standardiserade utföranden. Trosor kan även avse kalsonger utan gylf för män. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.