Uppfattningsförmåga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder uppfattningsförmåga, varianter, uttal och böjningar av uppfattningsförmåga

Uppfattningsförmåga synonym, annat ord för uppfattningsförmåga, vad betyder uppfattningsförmåga, förklaring, uttal och böjningar av uppfattningsförmåga.

Vad betyder och hur uttalas uppfattningsförmåga

Uppfattningsförmåga uttalas upp|fatt|nings|för|måga och är ett substantiv.

Ordformer av uppfattningsförmåga

Singular

uppfattningsförmåga
obestämd grundform
uppfattningsförmågas
obestämd genitiv
uppfattningsförmågan
bestämd grundform
uppfattningsförmågans
bestämd genitiv

Uppfattningsförmåga är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Uppfattningsförmåga på Engelska

  • cognition

Hur används ordet uppfattningsförmåga

  1. De optiska illusionerna som ses i ett falskt perspektiv (diorama) använder också olika djupseende effekter. Den holländske målaren M.C. Eschers målning vattenfallet använder djup och närhet samt vår uppfattningsförmåga till att skapa en illusion. Vårt sinne för djup och rörelse används för flera sensoriska illusioner. Filmens animation är baserad på illusionen att hjärnan uppfattar en serie av något olika bilder som visas i en snabb följd, som en rörlig bild. Även när vi själva rör oss till exempel i ett fordon, så kan vi uppfatta stationära omgivande objekt såsom rörliga. Vi uppfattar också att stora objekt, som ett flygplan, rör sig saktare än mindre objekt, som en bil, trots att flygplanet i de flesta fall är betydligt snabbare. Phi-fenomenet är ännu ett exempel på hur vår perception uppfattar rörelse, vilket här mestadels består i blinkande lampor i tät följd. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.