Uppraggad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder uppraggad, varianter, uttal och böjningar av uppraggad

Uppraggad synonym, annat ord för uppraggad, vad betyder uppraggad, förklaring, uttal och böjningar av uppraggad.

Vad betyder och hur uttalas uppraggad

Uppraggad uttalas upp|ragg|ad och är ett adjektiv.

Uppraggad betyder:

Ordformer av uppraggad

Böjning (i positiv) uppraggad en ~ + subst. uppraggat ett ~ + subst. uppraggade den/det/de ~ + subst.

Uppraggad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet uppraggad

  1. När Maja och Pauline följer med grabbarna ut en kväll tröttnar Maja på gänget. Ute på gatan blir hon uppraggad av Stefan, en kille som är aktiv i partiet "Nytt Sverige", en syftning på Sverigedemokraterna. På hans kontor försöker han klä av henne men hon lyckas ta sig loss och sticka därifrån. Några dagar senare är hela gänget ute och spelar fotboll på Långholmen. Stefan råkar gå förbi och killarna jagar efter honom innan han lyckas försvinna på en buss. (källa)
  2. Lily och Robin ska ha en tjejkväll på krogen. Massor av killar stöter på Robin, så Lily blir avundsjuk. När hon inser att ingen vill stöta på en tjej med förlovningsring ringer hon Marshall och ber att få ta av den. Marshall säger ja. Robin blir irriterad av att Lily är mer intresserad av att bli uppraggad än att unmgås med henne, och hon övertygar Lily om att hon redan har vad alla kvinnor vill ha: en god pojkvän. Den ende man som ger Lily uppmärksamhet i baren är en homosexuell kille som upplyser henne om att hon satt sig på en vindruva. Han hjälper henne att få bort fläcken, men då kommer Marshall in och blir svartsjuk. Han gör sig redo att slåss med killen, men blir väldigt lättad av att få reda på att han är homosexuell och kramar om honom. Killens pojkvän är däremot också svartsjuk och börjar bråka med Marshall. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.