Uppsåtlig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder uppsåtlig, varianter, uttal och böjningar av uppsåtlig

Uppsåtlig synonym, annat ord för uppsåtlig, vad betyder uppsåtlig, förklaring, uttal och böjningar av uppsåtlig.

Synonym till uppsåtlig

Vad betyder och hur uttalas uppsåtlig

Uppsåtlig uttalas upp|såt|lig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av uppsåtlig

Böjning (i positiv) uppsåtlig en ~ + subst. uppsåtligt ett ~ + subst. uppsåtliga den/det/de ~ + subst.

Uppsåtlig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet uppsåtlig

  1. Om en handling skall räknas som oaktsamhet eller om den skall anses vara uppsåtlig kan inte sällan leda till invecklade diskussioner. (wikipedia.org)
  2. Internationellt etablerade definitioner av terrorism inkluderar endast de handlingar som har som syfte att skapa skräck, vilka utförs för att uppnå ett ideologiskt mål och som har en uppsåtlig inriktning mot att bortse från civila personers säkerhet. Därmed kontrasteras terrorism mot enskilda våldsdåd. Vissa definitioner inkluderar dock att våldshandlingarna ska vara olagliga. För att en serie våldshandling ska kallas terrorism ska aktören vara en icke-stat. Om aktören i stället är en stat, kallas samma handling i de flesta västländer[källa behövs] istället statsterrorism eller en krigshandling. Brott mot krigets lagar faller därmed utanför terrorismbegreppet. Terrorbombning kallas inte för terrorism. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.