Utbytesprogram Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utbytesprogram, varianter, uttal och böjningar av utbytesprogram

Utbytesprogram synonym, annat ord för utbytesprogram, vad betyder utbytesprogram, förklaring, uttal och böjningar av utbytesprogram.

Vad betyder och hur uttalas utbytesprogram

Utbytesprogram uttalas ut|byt|es|pro|gram och är ett substantiv.

Ordformer av utbytesprogram

Singular

utbytesprogram
obestämd grundform
utbytesprograms
obestämd genitiv
utbytesprogrammet
bestämd grundform
utbytesprogrammets
bestämd genitiv

Plural

utbytesprogram
obestämd grundform
utbytesprograms
obestämd genitiv
utbytesprogrammen
bestämd grundform
utbytesprogrammens
bestämd genitiv

Utbytesprogram är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet utbytesprogram

  1. Utöver dessa beslutande organ finns också referensgruppen för Internationella dansprogrammet(KID) som bereder ansökningar med internationell anknytning inom dansområdet. Beslut fattas av en delegation ur myndighetens styrelse. (Konstnärsnämnden har också uppdraget att utveckla ett internationellt utbytesprogram inom musik (KIM). I dessa grupper sitter först och främst konstnärer från de olika områdena samt andra professionellt verksamma. (källa)
  2. Utbytesstudier omfattar studenter, utbytesstudenter, som ingår i ett internationellt utbytesprogram mellan lärosäten. Ett utbytesprogram är ett avtal som är arrangerat mellan dels en skola (universitet, högskola eller gymnasie) i hemlandet och dels en skola i det främmande landet. På så sätt får ett begränsat antal studenter i moderlandet möjlighet att studera vid det utländska lärosätet, medan det utländska lärosätet parallellt skickar studenter till det första landet. På det viset är studierna för utbytesstudenten kostnadsfria vid det utländska universitetet. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.