Uterum Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder uterum, varianter, uttal och böjningar av uterum

Uterum synonym, annat ord för uterum, vad betyder uterum, förklaring, uttal och böjningar av uterum.

Vad betyder och hur uttalas uterum

Uterum uttalas ute|rum och är ett substantiv.

Ordformer av uterum

Singular

uterum
obestämd grundform
uterums
obestämd genitiv
uterummet
bestämd grundform
uterummets
bestämd genitiv

Plural

uterum
obestämd grundform
uterums
obestämd genitiv
uterummen
bestämd grundform
uterummens
bestämd genitiv

Uterum är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet uterum

  1. Definitionen på ett uterum kan beskrivas som en enklare sluten byggnad med minst en inglasad vägg. Ett uterum kan byggas som en tillbyggnad på ett befintligt hus, eller som en helt fristående byggnad, ett s.k fristående uterum. Syftet med uterummet är att förlänga den tid som de boende kan sitta utomhus, samt att inte vara beroende av väder och vind. Ett enklare uterum används mest på sommaren, men ju högre isolergrad konstruktionen har desto längre blir säsongen då det går att nyttja. Ett vinterbonat uterum, s.k. vinterträdgård, kan användas året runt. Enklare konstruktioner av uterum är altantak, markis eller pergola som bara skyddar mot sol och regn.
  2. Isolergraden hos ett uterum betecknas med U-värdet, som är ett mått på hur mycket energi som släpps ut. Lägre U-värde byter att mindre energi släpps ut. Enheten är Watt per Kelvin och kvadratmeter.
  3. Väggarna är av trä eller aluminiumramar med glasinfattning. Oftast enkelglas, men det finns också konstruktioner med bruten köldbrygga och dubbelglas typ isolerglas. Vid vackert väder är det möjligt att kunna öppna upp uterummet, för att göra det möjligt förekommer det skjut- eller vikdörrar.
  4. Alternativ till uterum, är paviljonger, lusthus och växthus. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.