Valkyria Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder valkyria, varianter, uttal och böjningar av valkyria

Valkyria synonym, annat ord för valkyria, vad betyder valkyria, förklaring, uttal och böjningar av valkyria.

Synonym till valkyria

Vad betyder och hur uttalas valkyria

Valkyria uttalas val|kyria [-ky´-] och är ett substantiv -n valkyrior.

Valkyria betyder:

Ordformer av valkyria

Singular

valkyria
obestämd grundform
valkyrias
obestämd genitiv
valkyrian
bestämd grundform
valkyrians
bestämd genitiv

Plural

valkyrior
obestämd grundform
valkyriors
obestämd genitiv
valkyriorna
bestämd grundform
valkyriornas
bestämd genitiv

Valkyria är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet valkyria

  1. Det finns även andra format än böcker som blir adapterade: tecknade serier är numera en av de vanligare källorna för filmatiseringar (V for Vendetta, Spindelmannen, American Splendor m.fl.), men det görs även adaptioner av datorspel (Lara Croft), pjäser (Romeo och Julia, Dödsfällan), musikaler (Fantomen på operan), artiklar (Alla presidentens män, The Insider), eller verkliga händelser (Valkyria). (wikipedia.org)
  2. Mist var enligt nordisk mytologi en valkyria. Hon är den ena av Odens båda tjänarinnor, vid sidan av Rist, med uppgift att servera mjöd från geten Heidrun till einhärjarna. (wikipedia.org)
  3. Sköldmö (isländska: skjaldmær) kallas i nordisk mytologi en kvinna som i forna tider valde att delta i strid. Till de mest berömda sköldmöarna hör Hervor (Hervör) i Hervarar saga och Brynhild (Brynhildr) i Völsunga saga. Den senare beskrivs även som en valkyria, och valkyriorna bör nog ses som Odens sköldmör. Stridande kvinnor omtalas även av Saxo Grammaticus – trehundra sådana sägs ha kämpat på den danska sidan i Bråvalla slag. Antika författare nämner också stridande kvinnor bland cimbrer, markomanner och goter[källa behövs], ändå är det, liksom med amasonerna, osäkert i hur hög grad legenderna speglar en verklig historisk bakgrund. (wikipedia.org)
  4. Valkyria, valkyrior (sammansättning av val, ”fallna krigare” och kjósa, ”välja, utvälja”) var i nordisk mytologi kvinnliga väsen som förde döda på slagfältet till gudarnas värld. En valkyria var en psykopomp, en religionshistorisk term som betyder ”själaförare”. Hälften av de utvalda kämparna fick komma till Odens Valhall och hälften till Freyjas Folkvang. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.