Valt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder valt, varianter, uttal och böjningar av valt

Valt synonym, annat ord för valt, vad betyder valt, förklaring, uttal och böjningar av valt.

Vad betyder och hur uttalas valt

Valt uttalas valt se under välja.

Ordformer av valt

valt se under välja

Andra språk

Valt på Engelska

  • chosen

Hur används ordet valt

  1. Espen Graff, presschef i Norska skidförbundet, berättar varför de valt att offentliggöra tillstånden hos de båda skidåkarna. (källa)
  2. Trots att en jury valt ut henne blev både musikjournalister och allmänhet provocerade av juryns val och skrev i sociala medier att hon inte förtjänade att vinna. (källa)
  3. Sverige och Ungern är ofta på kollisionskurs, varför anser du att Ungern valt rätt kurs och Sverige fel. (källa)
  4. Nämligen en ovanlig mandarinand som valt att fira påsken i Sunne i Värmland. (källa)
  5. Flera svenska kommuner har valt att anställa gatumusikanter. I mars 2010 erbjöd Ängelholms kommun löneanställning till gatumusikanter och i juli 2011 utlyste Aneby kommun sommarjobb som gatumusikanter. (källa)
  6. Naturliga stigar är vanliga framför allt i vältillgängliga skogsområden och andra områden med "naturlig" markvegetation, men kan också bildas exempelvis vid strategiska passagesträckor över gräsområden i tätbebyggelse. Den naturliga stigen har uppkommit genom slitage från fötter och kanske en gång hovar, vilket har glesat ur, nött ner och tagit bort markvegetation längs ett smalt stråk. Ofta har den också fått lite karaktär av en dikesbildning. Närvaron av stigen har sedan lett till att ytterligare vandrare valt samma stråk och på så sätt hindras den från att växa igen. Dikesbildningar från forna tiders mest vältrafikerade stigar finns på vissa ställen kvar som så kallade hålvägar. Många naturliga stigar försvinner med de ofta framkomlighetsförsvårande markförändringar som det moderna skogsbruket innebär för ett område som föryngras. (källa)
  7. I Eskilstuna (Nygatan/Gymnastikgatan) har kommunen höjt upp korsningen samt valt att måla hela området blått för att avskilja det från gator där det inte är gångfartsområde. (källa)
  8. Tydliga bevis finns för hur val av handelsstrategi kan påverka länders ekonomiska tillväxt. Ett sådant exempel är jämförelsen mellan Sydkorea och Indien. Där den förra har valt en exportinriktad industri medan den senare har valt en mer begränsad export fram till 2005. Utifrån ett ekonomiskt perspektiv har Sydkorea gjort betydligt bättre ifrån sig än vad Indien har under de senaste femtio åren. (källa)
  9. Sedan senare delen av 1900-talet har ett antal svenska universitet och högskolor samlat ekonomisk utbildning och forskning inom en intern handelshögskola. Så gjorde Umeå universitet 1989 och Högskolan i Jönköping 1994, Örebro universitet 2008 samt Karlstads universitet 2009. Vid flera andra svenska lärosäten har man valt benämningen ekonomihögskola, till exempel vid Lunds universitet, Växjö universitet och Mälardalens högskola. Även övriga universitet och större högskolor erbjuder ekonomiutbildningar och bedriver ekonomiskt inriktad forskning men utan att organisera en särskild fakultet eller intern handelshögskola. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.