Vande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vande, varianter, uttal och böjningar av vande

Vande synonym, annat ord för vande, vad betyder vande, förklaring, uttal och böjningar av vande.

Vad betyder och hur uttalas vande

Vande uttalas vande se under vänja.

Ordformer av vande

vande se under vänja

Andra språk

Vande på Engelska

 • accustomed

Hur används ordet vande

 1. Han vill inte gå ut. Vad ska han säga? Ingenting är ju klart. Men bilen ska gå och han kan omöjligen nå den utan att passera praktsalen. När han till slut träder ut bländas han av ljuset från tv-kamerorna. Han hör bara ett öronbedövande jubel. Han tar sig till ett hörn där de byggt upp en tillfällig estrad. Han säger: (expressen.se)
 2. Motviktstrucken är den vanligaste typen av truck, motviktstrucken består av ett stålchassi där en stum framaxel (oftast som drivaxel) samt en pendlande bakaxel (oftast som styraxel) är monterad. Motviktens storlek beror på lyftkapaciteten och var lastens tyngdpunkt skall placeras. Hytten placeras vanligtvis i mitten, bakom lyftstativet precis ovan chassit, men kan vid vissa siktbehov placeras högre upp eller flyttas i sidled. I lyftstativet löper en gaffelvagn i vilken gafflarna monteras. Vissa motviktstruckar har möjlighet att byta gafflarna mot en annan typ av lyftutrustning, exempelvis för pappersrullar eller plåtklavar. Motviktstrucken används mest vid mindre precisionskrävande typer av lagerarbete, och kan inte användas på samma sätt som exempelvis fyrvägstruckar och stödbenstruckar. Motviktstruckar kan göras i storlekar från 1 ton upp till 60 ton. De klarar, beroende på däcktyp, de flesta typer av underlag. (wikipedia.org)
 3. Högra framfoten, varefter kroppen i samma ögonblick, som denna fot upplyftes, förblir svävande i luften, tills vänstra bakfoten åter skjutits under bålen. (wikipedia.org)
 4. Galärslavarna var ofta placerade på nedre däck. Arbetet var mycket tungt och arbetskrävande. Oftast var slavarna fastkedjade vid sina platser vid årorna, för att de inte skulle kunna ta sig därifrån. En trumslagare brukade slå en takt och på detta sätt reglerades hur de skulle ro. Ju fortare trumslagare slog på trumman, desto fortare skulle galärslavarna ro. Om någon galärslav inte rodde fort nog kom det vakter som brukade slå på galärslavarna med piska. (wikipedia.org)
 5. Motsatsen till "genomgående" kan sägas vara "svävande". (wikipedia.org)
 6. Häroldsbilder är bilder som skapats genom geometriska indelningar av skölden. Häroldsbilderna har raka skuror (delningslinjer) om inget annat framgår av blasoneringen, men kan lika gärna avgränsas av vilken form av skura som helst. En häroldsbild går alltid ända ut i sköldytans kant, vilket innebär att till exempel ett kors är en häroldsbild om det är genomgående, medan det räknas som en allmän bild om det är svävande. (wikipedia.org)
 7. Glasmästare är ett hantverksyrke inom vilket utövande hantverkare hanterar, installerar och säljer glas, företrädesvis fönster-, dörr- samt övrigt byggnadsglas. Normalt sett ingår även glasning av fordon i glasmästarens arbetsuppgifter. I det ingår reparation och nymontering av rutor i bilar, båtar och traktorer men även i stationära maskiner som lyftkranar. (wikipedia.org)
 8. En golfbana är en golfklubbs hela område för utövande av golf. Golfbanan består av så kallade hål, som är spelplanerna vid spel. En golfbana byggs alltid med nio hål i taget, och kan alltså bestå av 9, 18, 27 hål, och så vidare. (wikipedia.org)
 9. Det anses tidskrävande och krångligt att få ut de ätbara kärnorna som är inbäddade i de osmakliga läderartade skiljeväggarna, men det finns ett par knep som gör det hela väldigt enkelt. (wikipedia.org)
 10. Granskande journalistik – en typ av journalistik, se grävande journalistik (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.