Vaniljkräm Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vaniljkräm, varianter, uttal och böjningar av vaniljkräm

Vaniljkräm synonym, annat ord för vaniljkräm, vad betyder vaniljkräm, förklaring, uttal och böjningar av vaniljkräm.

Vad betyder och hur uttalas vaniljkräm

Vaniljkräm uttalas van|ilj|kräm och är ett substantiv.

Ordformer av vaniljkräm

Singular

vaniljkräm
obestämd grundform
vaniljkräms
obestämd genitiv
vaniljkrämen
bestämd grundform
vaniljkrämens
bestämd genitiv

Plural

vaniljkrämer
obestämd grundform
vaniljkrämers
obestämd genitiv
vaniljkrämerna
bestämd grundform
vaniljkrämernas
bestämd genitiv

Vaniljkräm är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vaniljkräm

  1. En gräddtårta är en tårta garnerad med vispad grädde. Vanligtvis består den av sockerkaksbottnar med fyllning mellan. Fyllningen kan innehålla vaniljkräm, vispad grädde, äppelmos eller sockrade bär. (källa)
  2. Ordet semla kommer av latinets simila som betyder vetemjöl och var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen utan fyllning. En semla är på finlandssvenska vad som i Sverige kallas småfranska, fralla eller rundstycke. Detsamma gäller Semmel i Österrike. I Skåne och i andra delar av södra Sverige samt i Svenskfinland heter bakelsen fastlagsbulle. I Norge och Danmark kallas den för fastelavnsbolle och innehåller vanligen sylt i stället för mandelmassa och ibland även vaniljkräm. Även i Estland är semlan populär och heter vastlakukkel. (källa)
  3. Jordgubbstårta är en tårta bestående av främst grädde och jordgubbar. Fyllningen kan bestå av frukt, sylt eller vaniljkräm. Tårtbotten består oftast av en mjuk kaka av typen sockerkaka. (källa)
  4. Den svenska Napoleonbakelsen är uppbyggd av ett lager smördeg med vispad grädde, vaniljkräm, och sylt och högst upp ett lager smördeg till. Den översta plattan smördeg brukar förses med en sockerglasyr blandad med vinbärsgelé. Den franska bakeslen innehåller inget sylt, och sockerglasyren är vit med smala strimmor av ringlad choklad i ett vågmönster. Den svenska napoleonbakelsen är mycket lik en populär bakelse i Nederländerna, där den kallas för tompoes. I Sverige har Brokvist konditori utropat 17 november till Napoleonbakelsens dag. (källa)
  5. En prinsesstårta (marsipantårta) är en tårta gjord av tårtbotten, vispad grädde och vaniljkräm, samt överdragen med marsipan. Ofta förekommer också ett lager sylt, även om det saknas i originalreceptet. Marsipanöverdraget är vanligtvis grönt med ett tunt lager florsocker ovanpå och tårtan dekoreras ofta med en röd marsipanros eller liknande, medan originalöverdraget istället hade färgad mandelmassa. (källa)
  6. Butterkaka eller systerkaka är ett bakverk som består av sammansatta bullar, dock med något olika recept. Bullarna görs på vanligt sätt genom att kavla ut degen, lägga på fyllning, rulla ihop och skära i mindre rullar. Dessa lägges bredvid varandra med ena snittytan nedåt i en form (oftast rund), och under jäsning och gräddning fastnar bullarna i varandra (jämför med brytbröd). Butterkaka är ofta garnerad med vaniljkräm och glasyr. (källa)
  7. Vaniljkräm är en kräm som används som fyllning i allehanda bakverk, såsom tårtor och bakelser. Den är gjord på vaniljstänger, äggula och mjölk som kokats ihop. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.