Vaniljsocker Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vaniljsocker, varianter, uttal och böjningar av vaniljsocker

Vaniljsocker synonym, annat ord för vaniljsocker, vad betyder vaniljsocker, förklaring, uttal och böjningar av vaniljsocker.

Vad betyder och hur uttalas vaniljsocker

Vaniljsocker uttalas van|ilj|socker och är ett substantiv.

Ordformer av vaniljsocker

Singular

vaniljsocker
obestämd grundform
vaniljsockers
obestämd genitiv
vaniljsockret
bestämd grundform
vaniljsockrets
bestämd genitiv

Vaniljsocker är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vaniljsocker

  1. Ris à la Malta, kall gröt + vispad grädde smaksatt med vaniljsocker och strösocker. (källa)
  2. I danska köket ingår Kærnemælkskoldskål. Huvudingrediens är kärnmjölk, vilket i Sverige kan ersättas av filmjölk. Förutom kärnmjölk ingår äggula, citron och vaniljsocker. (källa)
  3. Chokladbollar tillverkas av socker, matfett, havregryn, siktad kakao, vaniljsocker och eventuellt också en skvätt starkt kaffe eller vatten. Sockret och vaniljsockret rörs till en pösig massa i rumstempererat matfett, varefter de övriga ingredienserna blandas i smeten. Smeten formas sedan till bollar. Garneringen består som regel i att bollarna rullas i pärlsocker, karamellströssel eller kokosflingor. Chokladbollarna gräddas inte, utan kyls ned i kylskåp. (källa)
  4. Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. (källa)
  5. Det färdiga bakverket, småkakorna eller pajen, har ofta en ganska smulig konsistens. Degen kan smaksättas på en mängd olika sätt. Framför allt till småkakor är det vanligt att använda smakgivare som kakao, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära, kaffe, florsocker, nötter eller mandel. Med större mängder nötter eller mandel ändrar degen karaktär och det färdiga bakverket blir mindre smuligt och mer segt. (källa)
  6. Småkakor har stor variationsrikedom både till form och till ingredienser. Mandel och nötter är vanliga smaksättare. Vaniljsocker, kokos, kanel, havregryn, kakao och sirap är andra vanliga ingredienser. För att få en extra spröd kaka tillsätts bikarbonat (egentligen natriumbikarbonat, som är en äldre benämning för den moderna kemiska termen natriumvätekarbonat). I vissa kakrecept förekommer hjorthornssalt för samma ändamål, med ännu kraftigare verkan. (källa)
  7. Man vispar ned en varm sockerlag i rumstempererat smör. Sedan smaksätter man, exempelvis med starkt kaffe (mockakräm), kakao (chokladsmörkräm), vaniljsocker, finstött nougat eller citron. (källa)
  8. En sockerkaka är en sorts mjuk och gul kaka. Sockerkaka bakas alltid i medelvarm ugn i en kakform, som kan vara avlång eller rund. Formen smöras och bröas (med exempelvis ströbröd) noggrant före baket. Ingredienser som traditionellt ingår i sockerkakssmeten är vetemjöl eller potatismjöl, socker, bakpulver, matfett och ägg. Som smaksättare används till exempel kardemumma, vaniljsocker eller citronsaft. Personer som inte äter ägg kan byta ut dessa mot annat bindemedel, till exempel sojamjöl, mandel eller extra bakpulver. (källa)
  9. Vaniljsocker (Tyska: Vanillezucker) är socker finfördelat till puder och smaksatt med vanilj. Det är en vanlig ingrediens i tyska, finska, svenska och österrikiska desserter. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.