Vanvettigt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vanvettigt, varianter, uttal och böjningar av vanvettigt

Vanvettigt synonym, annat ord för vanvettigt, vad betyder vanvettigt, förklaring, uttal och böjningar av vanvettigt.

Synonym till vanvettigt

Hur används ordet vanvettigt

  1. Svarta Aliss är en grym häxa. Hon har ett vanvettigt galet skratt som hörs på flera kilometers avstånd, och bor i ett hus byggt av grodor. Hon förvandlar människor till pepparkakor och terroriserar Rammtopparna tills hon blir inknuffad i sin egen ugn av två barn från Überwald. Det tog flera veckor att rengöra ugnen. Hon är en tydlig parallell till Hans och Greta-historien. Hon förekommer som en bakgrundsfigur i Masker. Hon var otroligt kraftfull medan hon levde, och var endast överträffad av Mormor Vädervax. (källa)
  2. Romanen är indelad i två delar. Den första handlar om de unga Irene och Bill. Irene har skuldkänslor för att hon knuffat sin mor av ett tåg och kanske dödat henne. Bill, som går omkring med en orm i sin ränsel, har under en fest hämnats på en flicka genom att kasta henne i en brunn. När Bill släpper lös ormen framför Irene skriker hon "Hon är död!" och rusar iväg. Bill tror att skriket syftar på flickan i brunnen och följer efter henne. Irene berättar om modern och tillsammans letar de efter henne på banvallen. Bill tycker sig vara i en ond dröm och när han upptäcker att de letar på fel banvall rusar han bort med ett vanvettigt skratt. (källa)
  3. Filmen har drag av komedi, bland annat då man ser ett par rånare som far igenom staden på ett vanvettigt sätt, och råkar köra över personer med olika personlighetstyper, som reagerar på komiska sätt (bland annat två homosexuella män). Dessa rånare övermannas av verkstadskvinnorna och tas omhand av polisen. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.