Varbildning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder varbildning, varianter, uttal och böjningar av varbildning

Varbildning synonym, annat ord för varbildning, vad betyder varbildning, förklaring, uttal och böjningar av varbildning.

Vad betyder och hur uttalas varbildning

Varbildning uttalas var|bild|ning och är ett substantiv.

Ordformer av varbildning

Singular

varbildning
obestämd grundform
varbildnings
obestämd genitiv
varbildningen
bestämd grundform
varbildningens
bestämd genitiv

Plural

varbildningar
obestämd grundform
varbildningars
obestämd genitiv
varbildningarna
bestämd grundform
varbildningarnas
bestämd genitiv

Varbildning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet varbildning

  1. Amöbadysenteri är en tropisk parasitsjukdom som orsakas av en encellig organism som lever i vattensamlingar. Infektionen uppkommer genom att man får i sig förorenat dricksvatten eller mat och amöborna förökar sig i tarmen. De angriper tjocktarmen så att det uppstår en inflammation i dess slemhinna. Symptomen är desamma som vid dysenteri orsakad av bakterier. Amöborna kan dock även angripa levern och andra inre organ och orsaka varbildning i dessa. Sjukdomen kan bli kronisk om den inte behandlas. Den diagnostiseras genom ett avföringsprov varvid man genom mikroskopisk undersökning finner de encelliga organismerna. Amöbadysenteri behandlas med antibiotika. (källa)
  2. Bihåleinflammation eller sinuit/sinusit är en inflammationssjukdom som kännetecknas av ett smärtande tillstånd i skallens bihålor med ökat tryck i respektive bihåla och oftast varbildning. (källa)
  3. Vid varbildning skall man söka vård. Detta är speciellt viktigt för diabetiker. (källa)
  4. Tandböld är en varbildning (abscess) relaterat till en tand. Varbildningen kommer sig av att tandpulpan, käkbenet eller tandköttet är inflammerat. (källa)
  5. En vagel är en akut bakteriell infektion i en talgkörtel i ett ögonlock med varbildning som följd. Vanligtvis uppkommer de vid ögonlockets kanter. En vagel läker ofta ut utan behandling, men ibland används antibiotikum i form av ögonsalva. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.