Varningseld Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder varningseld, varianter, uttal och böjningar av varningseld

Varningseld synonym, annat ord för varningseld, vad betyder varningseld, förklaring, uttal och böjningar av varningseld.

Vad betyder och hur uttalas varningseld

Varningseld uttalas varn|ings|eld och är ett substantiv.

Ordformer av varningseld

Singular

varningseld
obestämd grundform
varningselds
obestämd genitiv
varningselden
bestämd grundform
varningseldens
bestämd genitiv

Plural

varningseldar
obestämd grundform
varningseldars
obestämd genitiv
varningseldarna
bestämd grundform
varningseldarnas
bestämd genitiv

Varningseld är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet varningseld

  1. Under tisdagen den 27 juli ökade spänningarna i huvudstaden och militär beordrades ut på gatorna men först runt sjutiden på kvällen bröt stridigheter ut när spänningarna nått en kulmen och demonstranter började kasta gatstenar och blomkrukor mot soldaterna som först lär ha svarat med varningseld, men under natten hade 21 civila skjutits ihjäl. Under onsdagen den 28 juli eskalerade stridigheterna snabbt, stora delar av huvudstaden förvandlades till slagfält och kungen krävde att upprorsmakarna skulle krossas. Det kungliga gardets befälhavare hertig Auguste de Marmont tog samma dag emot en namninsamling från en kommitté av ledande liberala oppositionella som bedyrade sin trohet till kungahuset och riktade kritiken gällande juliordonnanserna, som de önskade skulle dras tillbaka, mot kungens ministrar. de Marmont, som själv hyste vissa sympatier för de liberala, tog emot kommittén men menade att endast om folket la ner sina vapen kunde förhandlingar komma på tal. Därefter begav sig de oppositionella till Jules de Polignac som vägrade ens ta emot dem och istället gav rådet till Karl X att fortsätta göra motstånd mot vad som hade förvandlats från gatuupplopp till en revolution. (källa)
  2. Alla 290 ombord, däribland 66 barn och 16 besättningsmedlemmar dog. Denna händelse rankas som den sjunde dödligaste flygplansolyckan någonsin, på tionde plats om man inkluderar 11 september-attackerna, som inkluderade dödsoffer på marken. Vincennes hade gått in i iranskt territorialvatten sedan en av deras helikoptrar hade mottagit varningseld från iranska motorbåtar verksamma inom den iranska territorialgränsen. Enligt den iranska regeringen, sköt Vincennes av oaktsamhet ner det civila flygplanet: trafikflygplanet sände IFF-signaler i läge III (inte läge II som används av iranska militärplan), en signal som identifierade det som en civil farkost. (källa)
  3. Överbefälhavaren kontaktade därefter militärbefälhavaren i Östra militärområdet och framhöll att hans uppfattning, som han återförsäkrat hos försvarsministern, var att det inte fanns några begränsningar vad avsåg tillämpningen av IKFN, "försvarsministern var införstådd med de politiska konsekvenserna av en eventuell verkningseld". Det var emellertid militärbefälhavaren som beslutade, framhöll ÖB "men militärbefälhavaren behövde inte till sina underlydande ge någon form av begränsningar om det möjligen var så att han tidigare hade uppfattat situationen på detta sätt." Militärbefälhavaren menade, enligt general Ljungs dagboksanteckning, "att det är en flytande gräns mellan varnings- och verkningseld. Militärbefälhavaren hade emellertid givit anvisningar att varningselden skulle läggas närmare än vad man tidigare hade gjort." Detta svar fick ÖB att upprepa hur IKFN moment 66 skulle tillämpas, varningseld avges först men reagerar inte ubåten på varningselden tillgrips verkanseld. Senare meddelade militärbefälhavaren att han givit Chefen för Ostkustens örlogsbas order att tillämpa IKFN Sjö moment 66 (se avsnitt 8.1) i hela dess utsträckning. Militärbefälhavaren orienterade samtidigt ÖB om att varning givits med tre sjunkbomber mot vad som senare visade sig vara ett vrak av ubåtsstorlek. ÖB orienterade försvarsministern därefter. (källa)
  4. Söder om Dvergetvedvej ligger det fredade Bålhøje, som omfattar fyra bronsåldershögar. Det har använts som plats för varningseldar i orostider. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.