Varusortiment Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder varusortiment, varianter, uttal och böjningar av varusortiment

Varusortiment synonym, annat ord för varusortiment, vad betyder varusortiment, förklaring, uttal och böjningar av varusortiment.

Vad betyder och hur uttalas varusortiment

Varusortiment uttalas varu|sorti|ment och är ett substantiv.

Ordformer av varusortiment

Singular

varusortiment
obestämd grundform
varusortiments
obestämd genitiv
varusortimentet
bestämd grundform
varusortimentets
bestämd genitiv

Plural

varusortiment
obestämd grundform
varusortiments
obestämd genitiv
varusortimenten
bestämd grundform
varusortimentens
bestämd genitiv

Varusortiment är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Varusortiment på Engelska

  • assortment of gods, stock

Hur används ordet varusortiment

  1. Butik, affär eller äldre handelsbod är en lokal avsedd för detaljhandel. I en butik av äldre modell finns varorna bakom en disk, där personalen samlade ihop varorna åt kunderna. I en självbetjäningsbutik kan kunden vandra runt mellan varorna, och betalar i en kassa. Självbetjäningsbutiker för dagligvaror kallas snabbköp. En flaggskeppsbutik är en kedjas största eller mest marknadsförda butik, ofta med kedjans hela varusortiment och ofta belägen på en framträdande adress, i Stockholm t.ex. i den så kallade gyllene triangeln. I många branscher har de fysiska butikerna allt mer fått konkurrens från inköp gjorda över Internet. En klädbutik eller klädaffär är en butik där man kan handla kläder, såsom jackor, byxor och tröjor. Många klädbutiker är försedda med provhytter. (källa)
  2. Ett varuhus är en detaljhandel med stor säljyta på minst 1 500 m² och med ett brett varusortiment. Affärsidén är att med försäljningen uppdelad på olika avdelningar kunna erbjuda konsumenten att handla många varor av olika slag under ett tak. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.