Varva Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder varva, varianter, uttal och böjningar av varva

Varva synonym, annat ord för varva, vad betyder varva, förklaring, uttal och böjningar av varva.

Vad betyder och hur uttalas varva

Varva uttalas varva och är ett verb -de.

Varva betyder:

Ordformer av varva

Aktiv

varva
infinitiv
varvar
presens
varvade
preteritum
varvat
supinum
varvande
presens particip
varva
imperativ

Passiv

varvas
infinitiv
varvas
presens
varvades
preteritum
varvats
supinum

Perfekt particip

varvad en
~ + subst.
varvat ett
~ + subst.
varvade den/det/de
~ + subst.

Varva är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Varva på Engelska

  • lap
  • layer - alternate, sandwich studies

Hur används ordet varva

  1. Intervallträning är en samling träningsmetoder som syftar till att förbättra en kombination av snabbhet, styrka och uthållighet. I sin enklaste beskrivning handlar det om att under samma träningspass varva hög intensitet med lägre intensitet. Intervallträning kan bedrivas i olika sporter. (källa)
  2. Den enklaste formen av vertikal förflyttning erhålls om det p-plan på vilket bilarna är uppställda lutar uppåt i körriktningen, så att ett halvt eller ett helt varva körning i huset övervinner en vånings skillnad. Systemet kallas sloping floor. Detta system kompletteras oftast med en så kallad expressramp vid ena kortändan av anläggningen. Det har till fördel att man kan enkelrikta trafiken och ökar så framkomligheten. Inkörning sker normalt via de lutande däcken och utkörning via den spiralformade rampen (expressrampen). Exempel på en sådan anläggning är Parkaden i Stockholms innerstad. (källa)
  3. Börja med att koka köttet i ett kokkärl med vatten, kryddor och lök tills köttet är mört, och låt det sedan svalna. Ta bort svålen från fläsket och skär köttet i tärningar. Ta en handduk och blöt den i varmt vatten och krama ur. Bred ut handduken i en rundbottnad skål. Täck botten och sidorna av skålen med svålen, med svålens blanka utsida ned mot handduken. Varva de olika köttslagen med späck, gelatin och kryddor. Dra ihop duken till ett hårt knyte och bind ihop detta med ett snöre av bomull eller annat värmetåligt naturmaterial. Koka knytet på svag värme i ca 20 minuter, exempelvis i samma spad som tidigare. Ta upp knytet och låt det sedan ligga i press minst tio timmar i kylskåp. Pressylta serveras vanligtvis kylskåpskall, skuren i tunna skivor, och ofta med kokt potatis och senap. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.