Vattentryck Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vattentryck, varianter, uttal och böjningar av vattentryck

Vattentryck synonym, annat ord för vattentryck, vad betyder vattentryck, förklaring, uttal och böjningar av vattentryck.

Vad betyder och hur uttalas vattentryck

Vattentryck uttalas vatten|tryck och är ett substantiv.

Ordformer av vattentryck

Singular

vattentryck
obestämd grundform
vattentrycks
obestämd genitiv
vattentrycket
bestämd grundform
vattentryckets
bestämd genitiv

Plural

vattentryck
obestämd grundform
vattentrycks
obestämd genitiv
vattentrycken
bestämd grundform
vattentryckens
bestämd genitiv

Vattentryck är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Vattentryck på Engelska

  • water pressure

Hur används ordet vattentryck

  1. Skyddsglas avser glas som skyddar mot vandalism, beskjutning, intrång, inbrott, explosioner och sprängning, vattentryck, elektromagnetisk strålning, röntgenstrålning, brand, buller och UV-strålning. (källa)
  2. Mönster hos gummidäck är utformade för att sprida vatten från däckets undersida, vilket ger hög friktion även under på våt vägbana. Vattenplaning uppstår när ett däck möter mer vatten än det kan tränga undan. Framför det rullande hjulet uppstår ett vattentryck som pressar in en kil av vatten under däckavtryckets framkant, vilket gör att det kan lätta från vägytan. Däcket kanar sedan på en vattenfilm med liten, om alls någon, direktkontakt med vägbanan. Om flera däck vattenplanar, kan fordonet tappa kursen och kana tills det antingen kolliderar med ett hinder, eller saktar ned tillräckligt för att ett eller flera däck får kontakt med vägytan igen och friktion uppstår på nytt. (källa)
  3. Ett vattentorn är en anläggning vars syfte är att åstadkomma rätt vattentryck i vattenledningssystemet genom att det sammanhänger med vatten som lagras på hög höjd (i vattentornet). Moderna svenska vattentorn är ofta svampformade efter "Svampen" i Örebro från 1958. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.