Vettig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vettig, varianter, uttal och böjningar av vettig

Vettig synonym, annat ord för vettig, vad betyder vettig, förklaring, uttal och böjningar av vettig.

Synonymer till vettig

Vad betyder och hur uttalas vettig

Vettig uttalas vett|ig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av vettig

Böjning (i positiv) vettig en ~ + subst. vettigt ett ~ + subst. vettiga den/det/de ~ + subst. vettige den ~ + mask. subst. Komparation vettigare en/ett/den/det/de ~ + subst. vettigast är ~ vettigaste den/det/de ~ + subst.

Vettig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Vettig på Engelska

  • sensible - in a sensible way, sensibly, a reasonable price

Hur används ordet vettig

  1. Aftonbladet: Jättesvårt att hitta en vettig människa Publicerad 2013-08-01 (wikipedia.org)
  2. Alvin Plantinga argumenterar för att Guds existens är en så grundläggande sats att inga bevis behövs för den. För den troende som upplevt Guds närvaro starkt behövs inga ytterligare argument. Bevisen att andra människor har egna medvetanden är svaga (se till exempel René Descartes), vilka argument finns egentligen mot solipsism?. De starkaste argumenten för att andra människor har ett medvetande är nog att det givet de vardagliga erfarenheterna skulle vara en vettig förklaring till varför människor beter sig som de gör, och man kan få en stark upplevelse av att andra människor har medvetanden. Lite förenklat kan man säga att skälen att tro på andra människors medvetanden inte är starkare än argumenten för gudstron för någon som haft en stark upplevelse av Guds existens. Det är i så fall för många kristna lika rationellt att hålla Guds existens för sann som att hålla existensen av andras medvetanden som sann. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.