Vild Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vild, varianter, uttal och böjningar av vild

Vild synonym, annat ord för vild, vad betyder vild, förklaring, uttal och böjningar av vild.

Synonymer till vild

Andra språk

Vild på Engelska

 • wild - wilderness, wild animals, wild plants
 • wild - wild fantasies, lash out wildly, be in headlong flight, reckless driving, rampaging

Hur används ordet vild

 1. Den amerikanska ginsengen (Panax quinquefolius) anses i allmänhet ha jämförbar medicinsk verkan med den asiatiska (Panax ginseng). De är nära släkt med varandra. Priset för amerikansk ginseng är i allmänhet högre genom en större efterfrågan i Asien. Amerikansk ginseng finns fortfarande vildväxande i Nordamerika medan Panax ginseng inte längre växer vild annat än enstaka plantor i undantagsfall. (källa)
 2. Finns bara odlad, och är troligen inte ursprungligt vild någonstans, men det kan finnas "rymlingar" här och var. (källa)
 3. Guldfasanen är ursprungligen en kinesisk hönsfågel, endemisk för bergssluttningar i centrala och södra Kina. Den är vanlig som burfågel i hela världen och återfinns numera i en vild population i Storbritannien. (källa)
 4. Hos vild levande exemplar är svansen bara glest täckt med hår och den har en lite mörkare ovansida. Hos honor förekommer tre par spenar vid bröstet och två par vid ljumsken. (källa)
 5. Bondböna (Vicia faba) eller favaböna är en art i familjen ärtväxter. Arten förekommer inte vild utan har uppstått i kultur i norra Afrika och sydvästra Asien. Den odlas nu på många håll. Bondbönan är den ursprungliga "bönan". Namnet överfördes senare på arter i det amerikanska bönsläktet, däribland den vanliga bönan. (källa)
 6. Den växer vild i södra Sverige. Det finns också ett fåtal populationer längs västkusten och vid Vättern som utgör så kallade bronsåldersrudiment, det vill säga små isolerade populationer som levt kvar sedan den varmare bronsåldern. Den trivs bäst i kusttrakter, men inte i utsatta lägen utpräglat marin miljö. (källa)
 7. Indiankrasse, Tropaeolum majus L. är en art i familjen krasseväxter. Arten finns inte vild, utan tros ha uppkommit kultur i Peru. Indiankrasse skall inte blandas ihop med smörgåskrasse (Lepidium sativum) som tillhör en annan familj, korsblommiga. (källa)
 8. Judekörs (Physalis alkekengi) är en art i familjen potatisväxter. Den förekommer vild i Europa och Asien. Arten är vanlig som trädgårdsväxt i Sverige. (källa)
 9. Jungfrulin förekommer vild från större delen av Europa vidare i Asien till Sibirien och Turkiet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.