Virrvarr Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder virrvarr, varianter, uttal och böjningar av virrvarr

Virrvarr synonym, annat ord för virrvarr, vad betyder virrvarr, förklaring, uttal och böjningar av virrvarr.

Synonymer till virrvarr

Vad betyder och hur uttalas virrvarr

Virrvarr uttalas virr|varr och är ett substantiv -et.

Virrvarr betyder:

Ordformer av virrvarr

Singular

virrvarr
obestämd grundform
virrvarrs
obestämd genitiv
virrvarret
bestämd grundform
virrvarrets
bestämd genitiv

Virrvarr är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Virrvarr på Engelska

  • muddle - confusion, jumble, chaos, a tangle of wires led from the apparatus

Hur används ordet virrvarr

  1. Boken, som består av tre delar, handlar om Jack, en bohemisk Stockholmsgrabb med författar- och musikerdrömmar och dennes vilda liv och leverne i Stockholm och på Gotland under 1970-talets tidiga år. Den första delen av boken sjuder av ungdomlig livslust. Jack och hans vänner Bart, Jonny och Harald festar lite varstans i Stockholm, bland annat på Djurgården och i en våning på Östermalm. De reser också till Gotland en sommar och festar även där. Andra delen av boken är skriven i dagboksform. Jack är diversearbetare för att klara uppehället, och han bär på en dröm om att bli författare. Han arbetar enträget på sin roman, som han tycker är en "fabulös historia". Under en period bor Jack och hans vänner i ett hus på landet utanför Norrköping och lever kollektivliv på Wiahem. Om stort och smått i livet filosoferar Jack i sina dagboksanteckningar. Tredje delen är betydligt mörkare. Trots att Jack fått ett skivkontrakt och är på väg framåt i livet, sugs han allt mer in i ett virrvarr av alkohol, droger, kvinnoaffärer och psykiskt kaos. (källa)
  2. Trassel är garn av företrädesvis bomull, som ligger i ett enda virrvarr. Används för rentorkning och uppsugning av vätskor och smetiga beläggningar. Speciella sorter kan användas för poleringsändamål. Brandrisken för begagnat trassel måste beaktas. Vissa ämnen kan orsaka självantändning, till exempel linolja, som utvecklar värme under torkningsprocessen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.