Villervalla Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder villervalla, varianter, uttal och böjningar av villervalla

Villervalla synonym, annat ord för villervalla, vad betyder villervalla, förklaring, uttal och böjningar av villervalla.

Synonymer till villervalla

Vad betyder och hur uttalas villervalla

Villervalla uttalas viller|valla och är ett substantiv -n.

Villervalla betyder:

Ordformer av villervalla

Singular

villervalla
obestämd grundform
villervallas
obestämd genitiv
villervallan
bestämd grundform
villervallans
bestämd genitiv

Villervalla är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Villervalla på Engelska

  • confusion - chaos

Hur används ordet villervalla

  1. Karl IX hade redan före 1605 låtit göra en aln efter den gamla Rydaholmsalnen och fästa den på dörren till Stockholms rådhus. Denna aln, som senare kallades Stockholmsalnen och från 1605 påbjöds såsom rikslikare jämte Rydaholmsalnen, var 0,5934 meter lång. Den nyare Rydaholmsalnen var cirka 1 % längre än Stockholmsalnen. Georg Stiernhielm gav Stockholmsalnen namnet Linea Carolina. Alnens växlande storlek i olika landsdelar åstadkom åtskillig villervalla. Allmogen klagade vid riksdagarna. Nya förordningar utfärdades 1733 och 1737. 1855 blev foten grundmått i stället för alnen. När metersystemet infördes 1889 som ensamt längdmåttsystem, slutade alnen användas i officiella sammanhang. (källa)
  2. Babel, även kallat villervalla, är ett kortspel som är inspirerat av poker och uppfunnet av amerikanen Robert Abbott. Spelets idé är att varje spelare får 10 kort och sedan ska åstadkomma två så bra pokerhänder som möjligt genom att byta kort med övriga spelare. Bytena sker inte i någon bestämd turordning, utan reglerna tillåter spelarna att prata i mun på varandra om vilka kort de har att erbjuda och vad de efterfrågar. Vid spelets slut räknas poängen ut för varje spelare, ju bättre pokerhänder, desto högre poäng. (källa)
  3. Under reformationen i England rådde villervalla som påverkade katedralen. En stor del av den offentliga verksamheten ägde rum där, även om de inte alltid välkomnades av dem som hade hand om katedralen. Altarskåpet och högaltaret förstördes. Handel, sport och bollspel var vanligt, och ett av katedralens tvärskepp, Saint Paul's Walk, blev en genväg och affärsgata. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.