Virvel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder virvel, varianter, uttal och böjningar av virvel

Virvel synonym, annat ord för virvel, vad betyder virvel, förklaring, uttal och böjningar av virvel.

Synonym till virvel

Vad betyder och hur uttalas virvel

Virvel uttalas virvel och är ett substantiv -n virvlar.

Ordformer av virvel

Singular

virvel
obestämd grundform
virvels
obestämd genitiv
virveln
bestämd grundform
virvelns
bestämd genitiv

Plural

virvlar
obestämd grundform
virvlars
obestämd genitiv
virvlarna
bestämd grundform
virvlarnas
bestämd genitiv

Virvel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Virvel på Engelska

  • whirl - whirlpool, eddy, whirlwind, cyclone, tornado, typhoon

Hur används ordet virvel

  1. På mellanbredderna och högre latituder blåser vinden i en virvel (cyklon) kring och in mot lågtryckets centrum. Corioliseffekten gör att vindarna blåser moturs på det norra halvklotet och medurs på det södra. Ju högre lufttrycksgradienten är, desto kraftigare blir vindarna. (källa)
  2. I det tredje stadiet blir transen mycket intensiv. Världen runtom kring försvinner mer och mer. En del beskriver det som att sugas ned i en mörk virvel där man i slutet möts av ett starkt ljus andra beskriver det som att färdas uppåt mot himlen genom att flyga. Runt omkring sig ser de bilderna från föregående stadier men mer utvecklade som monster, människor och djur. Nu kan man också uppleva att det händer saker med sin egen kropp. Att det växer ut extra kroppsdelar, att kroppsdelar försvinner och hur det sticker och bränner. Människor från västvärlden beskriver detta som att få elektricitet genom sig. Naturfolk beskriver det som att bli täckt av insekter. Det allra vanligaste att man upplever i detta stadium är att människor blir djur och att djur blir människor. Föremål i ens närhet kan börja förändra sig. (källa)
  3. Benämningen på aggregatet är egentligen överladdningsaggregat. Ordet turbo är latin och betyder virvel. (källa)
  4. Virvel, latin vortex, är i strömningsmekanik en rotationsrörelse i en fluid. Virvlar kan utgöras av en så kallad fri virvel där enskild virvel underhålls energimässigt av en strömningskälla eller en sänka i virvelns centrum som då bildar en logaritmisk strömningsform. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.