Vägmärkesförordning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vägmärkesförordning, varianter, uttal och böjningar av vägmärkesförordning

Vägmärkesförordning synonym, annat ord för vägmärkesförordning, vad betyder vägmärkesförordning, förklaring, uttal och böjningar av vägmärkesförordning.

Vad betyder och hur uttalas vägmärkesförordning

Vägmärkesförordning uttalas väg|märk|es|för|ordn|ing och är ett substantiv.

Ordformer av vägmärkesförordning

Singular

vägmärkesförordning
obestämd grundform
vägmärkesförordnings
obestämd genitiv
vägmärkesförordningen
bestämd grundform
vägmärkesförordningens
bestämd genitiv

Plural

vägmärkesförordningar
obestämd grundform
vägmärkesförordningars
obestämd genitiv
vägmärkesförordningarna
bestämd grundform
vägmärkesförordningarnas
bestämd genitiv

Vägmärkesförordning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vägmärkesförordning

  1. I vägmärkesförordningen finns beskrivet hur ett övergångsställe ska se ut. Där regleras även vilka färger som är tillåtna. I Sverige är den tillåtna färgen vit. Gul färg kan få användas vid vägarbeten. För alla andra färger behövs särskilt tillstånd, något som uppmärksammades när Nacka kommun 2018 lät måla ett övergångsställe i regnbågsfärgerna under Pridefestivalen. (källa)
  2. I Danmark finns i færdselsloven (trafiklagen) 3 kap. 10 § ett stycke som motsvarar vägtrafikkungörelsens 134 § om gående på cykelsti (motsvarar cykelbana) samt i bekendtgørelse om vejafmærkning (vägmärkesförordningen) 2 kap. 20 § ett stycke som anger att trafikanter på fællessti (motsvarar gemensam gång- och cykelbana) ska visa ömsesidig hänsyn. (källa)
  3. I Sverige finns reglerna för vägmarkeringar förtecknade i och reglerade genom Vägmärkesförordningen (2007:90). (källa)
  4. I Sverige finns reglerna för vägmarkeringar förtecknade i och reglerade genom Vägmärkesförordningen (2007:90). Vägmarkeringar är normalt vita, är de gula rör det sig om tillfälliga markeringar vid till exempel vägarbeten. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.