Ypsilon Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ypsilon, varianter, uttal och böjningar av ypsilon

Ypsilon synonym, annat ord för ypsilon, vad betyder ypsilon, förklaring, uttal och böjningar av ypsilon.

Vad betyder och hur uttalas ypsilon

Ypsilon uttalas ypsilon [yp´s-] oböjligt och är ett substantiv.

Ypsilon betyder:

Ordformer av ypsilon

Singular

ypsilon
obestämd grundform
ypsilons
obestämd genitiv

Ypsilon är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ypsilon

  1. Under de kommande 7 500 åren kommer den södra himmelspolen att passera nära stjärnorna Gamma Chamaeleontis (år 4200), Omega Carinae (år 5800), Ypsilon Carinae, Jota Carinae (Aspidiske, år 8100) och Delta Velorum (Alsephina, år 9200) Från det åttionde till nittionde århundradet kommer den södra himmelspolen att förflytta sig genom asterismen "Falska korset". Omkring 14000 e.Kr., när Vega är bara 4° från norra polen, kommer Canopus att vara bara 8° från södra himmelspolen och därmed cirkumpolär på latitud Bali (8° S). (källa)
  2. Tungben eller hyoidben (latin: os hyoideum, av grekiska: hyoeides, "ypsilon-format", υ) är, i människans kropp, ett ben i halsen som inte ledar till något annat ben utan bärs av halsmuskler. Tungbenet har fått sitt namn eftersom det bär tungroten. Det har formen av en hästsko och hänger ned i ligament från processus styloideus på tinningbenet. (källa)
  3. Ypsilon (grekiska ύψιλον ýpsilon) (versal: Υ, gemen: υ) är den 20:e bokstaven i det grekiska alfabetet. Dess uttal var ursprungligen ett kort o-ljud, , men förändrades sedan till eller . I modern grekiska representerar den normalt och ibland även eller efter alfa och epsilon. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.