Anekdotflora Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder anekdotflora, varianter, uttal och böjningar av anekdotflora

Anekdotflora synonym, annat ord för anekdotflora, vad betyder anekdotflora, förklaring, uttal och böjningar av anekdotflora.

Vad betyder och hur uttalas anekdotflora

Anekdotflora uttalas anekdot|flora och är ett substantiv.

Ordformer av anekdotflora

Singular

anekdotflora
obestämd grundform
anekdotfloras
obestämd genitiv
anekdotfloran
bestämd grundform
anekdotflorans
bestämd genitiv

Plural

anekdotfloror
obestämd grundform
anekdotflorors
obestämd genitiv
anekdotflororna
bestämd grundform
anekdotflorornas
bestämd genitiv

Anekdotflora är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet anekdotflora

  1. Hungerland kom att tillbringa de nästföljande sex åren i Lund som "privatlärd". Han sökte försörja sig som privatlärare, som läroboksförfattare och som diktare, men trots en hög produktivitet befann han sig (bland annat eftersom han hade en stor familj) i konstant ekonomisk knipa och var i den akademiska världen ökänd för sina oblyga försök att låna eller lura till sig pengar. Kombinerat med hans enorma aptit på mat och dryck, hans totala brist på självdistans och hans högljudda stortyska chauvinism gjorde detta Hungerland till ett välbekant lokalt original och ett föremål för drift samt en rik anekdotflora. I mer eller mindre skönlitterär gestalt finner man honom skildrad av samtida lundaförfattare som Harald Wägner (i novellen "Decemberkvällen", senare omarbetad till ett kapitel i romanen I templets skugga) och Frank Heller (självbiografin På detta tidens smala näs och kåseriet "En urgerman"). Den senare skriver bland annat att "Otaliga äro de berättelser som gå om den store doktorn, i regel sannare ju mera otroliga de äro, ty mannen var otrolig.". (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.