Angivarsystem Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder angivarsystem, varianter, uttal och böjningar av angivarsystem

Angivarsystem synonym, annat ord för angivarsystem, vad betyder angivarsystem, förklaring, uttal och böjningar av angivarsystem.

Vad betyder och hur uttalas angivarsystem

Angivarsystem uttalas an|giv|ar|syst|em och är ett substantiv.

Ordformer av angivarsystem

Singular

angivarsystem
obestämd grundform
angivarsystems
obestämd genitiv
angivarsystemet
bestämd grundform
angivarsystemets
bestämd genitiv

Plural

angivarsystem
obestämd grundform
angivarsystems
obestämd genitiv
angivarsystemen
bestämd grundform
angivarsystemens
bestämd genitiv

Angivarsystem är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet angivarsystem

  1. I den praktiska tillämpningen har flera av länderna styrts av det enda tillåtna partiet och utan tillåten opposition. Press och massmedia är regeringskontrollerade. Fria val förekommer sällan. Det gemensamma för folkrepublikerna är att det repressiva politiska klimatet inför stora begränsningar i de medborgerliga rättigheterna, framför allt av yttrandefriheten, föreningsfriheten, äganderätten. Ofta övervakas medborgarna av högutvecklad säkerhetspolisapparat med angivarsystem. Under det kalla kriget stöddes regimerna ofta ekonomiskt och militärt av Sovjetunionen, Kina och av de andra folk-/socialist-/kommunistrepublikerna (till exempel med militära rådgivare från Kuba). (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.