Argot Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder argot, varianter, uttal och böjningar av argot

Argot synonym, annat ord för argot, vad betyder argot, förklaring, uttal och böjningar av argot.

Vad betyder och hur uttalas argot

Argot uttalas argot [-gå´] och är ett substantiv -en [-gå´n].

Argot betyder:

Ordformer av argot

Singular

argot
obestämd grundform
argots
obestämd genitiv
argoten
bestämd grundform
argotens
bestämd genitiv

Argot är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet argot

  1. Argot betyder både parisslang och språkbruk som kännetecknar (kriminell) subkultur. Ett slags förbrytarslang – ett "hemligt" språk för kriminella, där användning av argot fungerar som indikator på kriminell tillhörighet (socialt perspektiv).
  2. Ordet argot är belagt sedan 1600-talet (slangspråk hade funnits i Paris långt tidigare, på 1400-talet förekom slangord i litteraturen, t. ex. hos François Villon) och betecknade ursprungligen tiggarnas, landstrykarnas och ficktjuvarnas samhällsklass, men övergick tidigt till att bli namnet på den rotvälska, som medlemmar av denna klass använde sinsemellan för att undgå att bli förstådda av sina tilltänkta offer eller av ordningsmakten.
  3. Ordförrådet i detta slangspråk, som motsvarade det engelska cant, var till största delen artificiellt. Det finns emellertid ett annat slags argot, som motsvarar engelsmännens slang. Det är inte enhetligt utan måste delas upp i olika klass- eller yrkesspråk. Sålunda har studenterna i Quartier Latin, målarna i Montparnasse, skådespelarna, tidningsmännen, idrottsmännen, köpmännen, sjömännen, militärerna, juristerna, riksdagsmännen, ja t. o. m. medlemmar av Franska akademin sina speciella slangspråk. Det vore kanske riktigare att säga, att de har ett större eller mindre antal ord, som är en av till yrket eller klassen hörande termer och är så olika de vanlig riksfranska benämningarna på samma föremål eller begrepp att en utomstående inte förstår dem. De är t.o.m. i allmänhet obegripliga för yrkeskolleger från landsorten.
  4. Ord som kommer från argot är snut, tjalla, byling, pava (flaska). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.