Argsint Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder argsint, varianter, uttal och böjningar av argsint

Argsint synonym, annat ord för argsint, vad betyder argsint, förklaring, uttal och böjningar av argsint.

Synonymer till argsint

Vad betyder och hur uttalas argsint

Argsint uttalas arg|sint och är ett adjektiv.

Ordformer av argsint

Böjning (i positiv) argsint en ~ + subst. argsint ett ~ + subst. argsinta den/det/de ~ + subst. argsinte den ~ + mask. subst. Komparation argsintare en/ett/den/det/de ~ + subst. argsintast är ~ argsintaste den/det/de ~ + subst.

Argsint är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Argsint på Engelska

  • irascible, ill-tempered - easily enraged or irritated

Hur används ordet argsint

  1. Jakt på vilda gäss är vanligt runt om i världen. Främst för köttet men även för att hålla nere stammen i vissa områden. På många platser har gäss planterats in av jägare som bytesdjur. Exempelvis har kanadagåsen introducerats runt om i Europa i detta syfte. Gäss har domesticerats av människan under mycket lång tid för att hållas för ägg, dun och kött. Gäss används också som vaktdjur istället för hundar, eftersom gäss ogillar främlingar och kan föra mycket oväsen om det kommer in en inkräktare på deras revir. De springer då fram med sänkta huvuden och ett argsint väsande för att jaga bort inkräktaren. (källa)
  2. Megära i överförd bemärkelse betecknar en argsint och grälsjuk, ofta något till åren kommen kvinna. (källa)
  3. Xantippa (grekiska Ξανθίππη Xanthippē), 400-talet f.Kr., var namnet på Sokrates hustru. Det är också ett uttryck för en grälsjuk och argsint kvinna, ursprungligen syftande på henne. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.