Avguda Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avguda, varianter, uttal och böjningar av avguda

Avguda synonym, annat ord för avguda, vad betyder avguda, förklaring, uttal och böjningar av avguda.

Synonymer till avguda

Vad betyder och hur uttalas avguda

Avguda uttalas av|guda och är ett verb -de.

Avguda betyder:

Ordformer av avguda

Aktiv

avguda
infinitiv
avgudar
presens
avgudade
preteritum
avgudat
supinum
avgudande
presens particip
avguda
imperativ

Passiv

avgudas
infinitiv
avgudas
presens
avgudades
preteritum
avgudats
supinum

Perfekt particip

avgudad en
~ + subst.
avgudat ett
~ + subst.
avgudade den/det/de
~ + subst.

Avguda är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Avguda på Engelska

  • idolize, adore - she idolized her father

Hur används ordet avguda

  1. Avgudadyrkan, även ibland kallat idolatri, är en form av synd, främst inom monoteistiska religioner. Själva existensen av begreppet förutsätter att det finns en enda, sann gud, och att denne gud förväntar sig folkets tillbedjan och dyrkan, men att folket i stället väljer att tillbe andra gudar, avgudar, vilka antas vara verkliga eller inbillade, eller helt enkelt att folket ägnar för mycket av sin tid och uppmärksamhet åt annat än att dyrka sin gud. (källa)
  2. Andra avgudar som nämns i Gamla testamentet är bl.a. El och Beelzebub. I äldre svenska bibelöversättningar används begreppet beläte för avgudabild. (källa)
  3. Winry Rockbell är Edwards och Alphonses barndomsvän, och även Eds mekaniker. Winry och hennes farmor Pinako tillverkar maskinbrynjor (automail), den sortens mekaniska kroppsdelar som en del av Edwards kropp består av. Det var Pinako och Winry som var de som tog hand om Elric-bröderna efter att deras mamma dog. Winrys egna föräldrar blev dödade under inbördeskriget i Ishval, där de arbetade som läkare. Winry är en gladlynt temperamentsfull flicka som avgudar maskinbrynjor, men är också mycket känslosam och bryr sig verkligen om Edward och Alphonse. (källa)
  4. Mrs Anne Weston, tidigare Miss Taylor, var Emmas guvernant i sexton år, och är fortfarande hennes närmsta vän och rådgivare, efter att ha gift sig med Mr Weston i det inledande kapitlet. Hon är en förnuftig kvinna som avgudar och idoliserar Emma. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.