Avguderi Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avguderi, varianter, uttal och böjningar av avguderi

Avguderi synonym, annat ord för avguderi, vad betyder avguderi, förklaring, uttal och böjningar av avguderi.

Vad betyder och hur uttalas avguderi

Avguderi uttalas av|gud|eri [-ri´] och är ett substantiv -et.

Avguderi betyder:

Ordformer av avguderi

Singular

avguderi
obestämd grundform
avguderis
obestämd genitiv
avguderiet
bestämd grundform
avguderiets
bestämd genitiv

Avguderi är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet avguderi

  1. År 1685 utfärdades en lag som uttryckligen förbjöd den samiska religionen och påbjöd rannsakan införätta av alla som ägnade sig åt vad som av kyrkan kallades "avguderi", det vill säga utövande av den samiska religionen, vilken då fortfarande utövades öppet, och lagen ledde till en häftig förföljelse. (källa)
  2. I texten håller Habackuk en dialog med Gud. Han ser ingen mening i det som sker, ännu mindre Guds handlande. Man kan säga att Habackuk uttrycker den allmänmänskliga funderingen kring tillvaron och varför den ser ut som den gör, och var Guds plats i den finns. Gud svarar på detta och säger att det är han som använder de fruktade babylonierna som sitt redskap och tiden måste få ha sin gång. (Hab 1:5ff, 2:4ff). Gud säger att han förvisso använder babylonierna som ett redskap för tillfället, men de är fortfarande skyldiga till en rad synder: allt ifrån avguderi (Hab 2:19) till sociala orättvisor.(Hab 2:9) För denna synd kommer babylonierna, när tiden är inne, att få sitt eget straff. (källa)
  3. En ihålig religiositet och avguderi (Am 5:2ff.). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.