Avlossa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avlossa, varianter, uttal och böjningar av avlossa

Avlossa synonym, annat ord för avlossa, vad betyder avlossa, förklaring, uttal och böjningar av avlossa.

Synonym till avlossa

Vad betyder och hur uttalas avlossa

Avlossa uttalas av|lossa och är ett verb (lös eller fast sammansättning) -de.

Ordformer av avlossa

Aktiv

avlossa
infinitiv
avlossar
presens
avlossade
preteritum
avlossat
supinum
avlossande
presens particip
avlossa
imperativ

Passiv

avlossas
infinitiv
avlossas
presens
avlossades
preteritum
avlossats
supinum

Perfekt particip

avlossad en
~ + subst.
avlossat ett
~ + subst.
avlossade den/det/de
~ + subst.

Avlossa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Avlossa på Engelska

  • discharge, fire - fire (a shot)

Hur används ordet avlossa

  1. Redan under 1300-talet förekom så kallade orgelbössor. Dessa var inte tekniska föregångare till kulsprutan, men visar att önskan om att kunna avlossa många skott på en gång, eller i snabb följd, funnits länge. (källa)
  2. Större delen av de fyrverkerier som säljs till privatpersoner i Sverige används under nyårsnatten. Fyrverkerier kräver egentligen polistillstånd, men vid tillfällen när man kan förvänta sig fyrverkerier (till exempel nyår, påsk och valborgsmässoafton) behövs vanligtvis inget tillstånd, såvida det inte innebär risk för skada eller utgör en avsevärd störning. Det händer ibland att någon skadar sig i samband med avlossande av fyrverkerier, ofta beror detta på att alkohol varit inblandat och på att säkerhetsföreskrifter ignoreras. (källa)
  3. Den som haft sexuellt umgänge med ett skogsrå blir ibland inbunden och fåordig – hans själ har stannat hos henne. Om den förförde är jägare belönas hans kärlek med stor jaktlycka, men skulle han bli skogsrået otrogen, kommer han att drabbas av ständiga olyckor. Han kan undgå stormiga nätter, där lägerelden slocknar, genom att avlossa ett skott mot henne. (källa)
  4. Elchockvapen är en typ av mindre dödliga vapen som skickar en elektrisk stöt genom den träffade – endera genom att vapnet trycks mot en person eller genom att avlossa projektiler som är trådförbundna med skjutanordningen eller har ett eget batteri. Elchockvapen som måste tryckas mot en person kallas för stun guns. Det finns även elbälten och elchockbatonger som fungerar enligt samma princip som stun guns. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.