Avsminkad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avsminkad, varianter, uttal och böjningar av avsminkad

Avsminkad synonym, annat ord för avsminkad, vad betyder avsminkad, förklaring, uttal och böjningar av avsminkad.

Vad betyder och hur uttalas avsminkad

Avsminkad uttalas av|smink|ad och är ett adjektiv.

Ordformer av avsminkad

Böjning (i positiv) avsminkad en ~ + subst. avsminkat ett ~ + subst. avsminkade den/det/de ~ + subst.

Avsminkad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet avsminkad

  1. Bagen blev Cia Bergs genombrott för en bredare publik. Hon ändrade konsekvent utseende i varje avsnitt, med olika frisyrer, sminkning och kläder samt ett helt avsminkat inslag. Videorna som visades var även de mycket varierande, från de stora hitsen, som Twisted Sister, till mer alternativa inslag som Cabaret Voltaire. Då musikvideor för övrigt inte visades i svensk television vid den här tiden fick Bagen stor genomslagskraft. (källa)
  2. Olsson har varit medarbetare vid SKP:s tidning Rödluvan. Han började 1985 som programledare, reporter och radioproducent på Sveriges Radio P1 i samhällsprogram som ungdomsmagasinet M, Radioapparaten, Avsminkat och Godmorgon världen. 1991–1999 var han verksam på Sveriges Television som producent, redaktör och chef för samhällsredaktionen, där han bland annat startade program som Striptease och Dokument inifrån och medverkade till en lång rad reportage. Flera av dem belönades med Stora Journalistpriset, Guldspaden och andra, internationella priser. (källa)
  3. Godspell är en amerikansk musikal från 1971, vars handling baseras på Matteusevangeliet. Här framställs Jesus och lärjungarna som clowner. Evangeliets liknelser blir clownnummer, men när det närmar sig Jesu korsfästelse förändras glädjen och skrattet, clownerna blir avsminkade och tar farväl av Jesus på ett, för var och en, individuellt sätt. Det hela slutar dock med att alla clownerna kommer in igen och sjunger Long Live God (på svenska Bereden Vägen...). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.