Avsnoppa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avsnoppa, varianter, uttal och böjningar av avsnoppa

Avsnoppa synonym, annat ord för avsnoppa, vad betyder avsnoppa, förklaring, uttal och böjningar av avsnoppa.

Vad betyder och hur uttalas avsnoppa

Avsnoppa uttalas av|snoppa och är ett verb (lös eller fast sammansättning) -de.

Ordformer av avsnoppa

Aktiv

avsnoppa
infinitiv
avsnoppar
presens
avsnoppade
preteritum
avsnoppat
supinum
avsnoppande
presens particip
avsnoppa
imperativ

Passiv

avsnoppas
infinitiv
avsnoppas
presens
avsnoppades
preteritum
avsnoppats
supinum

Perfekt particip

avsnoppad en
~ + subst.
avsnoppat ett
~ + subst.
avsnoppade den/det/de
~ + subst.

Avsnoppa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet avsnoppa

  1. I april 2007 utkom hennes litterära debut Sexpuckona anfaller! Avsnoppande svar på dumma sexinviter på Vertigo förlag. Hennes andra bok, novellsamlingen Den plötsliga dörren, släpptes i augusti 2012 på samma förlag. Boken innehåller ett tiotal noveller, vilka rör sig mellan surrealism, skräck och vardagsrealism. Den plötsliga dörren erhöll Kulturrådets distributionsstöd 2012. (källa)
  2. "Al Jaffee spottar ut avsnoppande svar på dumma frågor" av Al Jaffee, Williams Förlag 1968. (källa)
  3. Det visar sig att han inte gjort sin sista repetitionstjänstgöring när han besöker sitt gamla regemente i sällskap med Gösta, som skall inkallas. Carl-Ulrik förvandlas därvid till menige 83:an. På regementet får samtidigt översten besked om ett kommande besök av Parazuelska legationens konsul Belasco, som tidigare fått instruktion att spionera på det svenska flygvapnet. I likhet med översten sägs han vara en hängiven frimärkssamlare. Gösta möter överstens dotter Karin på kaserngården och hon ger honom uppfattningen att hon bara är en anställd i överstens kök. Han får intrycket att Karin är intresserad av honom, men när han sedan ringer får han tala med den riktiga kokerskan, Johanna, och blir till sin förvåning avsnoppad. (källa)
  4. Ämbetsmannen Kovaljov håller på att rakas. Han ser glatt fram emot ett erotiskt äventyr och anmärker på barberarens stinkande händer. När barberaren senare återvänder hem hittar han en näsa i det nybakta brödet. Hans fru jagar ut honom ur huset. Han försöker bli av med näsan och kastar den i Neva. Kovaljov vaknar upp ur en angenäm dröm och upptäcker att han inte längre har någon näsa. Han ger sig ut på jakt efter sin näsa och träffar på den i Kazankatedralen i gestalt av ett statsråd. Han ber den underdånigt att återvända till honom, men blir avsnoppad av näsan, som sedan försvinner. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.