Avsnitt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avsnitt, varianter, uttal och böjningar av avsnitt

Avsnitt synonym, annat ord för avsnitt, vad betyder avsnitt, förklaring, uttal och böjningar av avsnitt.

Synonymer till avsnitt

Vad betyder och hur uttalas avsnitt

Avsnitt uttalas av|snitt och är ett substantiv -et; pl. avsnitt.

Avsnitt betyder:

Ordformer av avsnitt

Singular

avsnitt
obestämd grundform
avsnitts
obestämd genitiv
avsnittet
bestämd grundform
avsnittets
bestämd genitiv

Plural

avsnitt
obestämd grundform
avsnitts
obestämd genitiv
avsnitten
bestämd grundform
avsnittens
bestämd genitiv

Avsnitt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Avsnitt på Engelska

 • section, part, instalment, episode - section of text, the (TV) series is being filmed in six episodes

Hur används ordet avsnitt

 1. För två veckor sedan var det dags för frikyrkan att göra entré. Att denna del av den svenska historien skulle tecknas genom storebror Gustaf var knappast förvånande. Gustaf, känsligt tolkad av Mattias Nordkvist, har från första avsnitt varit seriens sökande smärtpunkt. (källa)
 2. Det var inte bättre förr. Då fick man vänta en vecka på att se nästa avsnitt av sin favoritserie, nu kan du ofta se hela säsongen på en gång. (källa)
 3. Det här handlar om att ett spelbolag vill hitta nya sätt att marknadsföra sig själva, och har sett att de kan göra det med musik, och till och med få med sitt bidrag i Melodifestivalen för att marknadsföra sitt spel ännu mer, sa han i ett avsnitt i vintras. (källa)
 4. Själv tillskriver Navid Modiri sig epiteten "samtalsaktivist". I samband med lanseringen av poddens andra säsong var Ingrid Carlqvist, som i mediala sammanhang beskrivits som högerextrem, först ut som gäst. Avsnittet har i media mött något av en kritikstorm. Kolbjörn Guwalius beskriver i Arbetaren att det gjort podden till en arena för att normalisera rasistiska konspirationsteorier. (källa)
 5. I veckans avsnitt av "Skavlan" öppnar sångerskan för första gången upp om kvällen då total lycka plötsligt förvandlades till förtvivlan och om kritiken som var nära att knäcka henne. (källa)
 6. 1973–1988 producerade Sveriges Television en dockfilmsserie med handdockor, inspirerad av den sovjetiska filmserien och omväxlande namngiven som Drutten och Jena och Drutten och Krokodilen. Den började sändas i Sveriges Magasin 1 september 1973 och fortsatte med 600–700 avsnitt. Sista avsnittet var ett specialinslag som sändes 1988. Det fanns också en tidning där Krokodilens namn stavades "Jena". (källa)
 7. Generna ingår i jättemolekyler vars namn förkortas DNA. Dessa liknar långa, spiralvridna stegar. Varje gen motsvarar ett bestämt avsnitt av en sådan DNA-stege. En DNA-molekyl har alltså plats för många gener, kanske 1000 stycken. Varje "stegpinne" i en DNA-molekyl består av två så kallade kvävebaser. Dessa passar mot varandra ungefär som pusselbitar. I DNA finns fyra olika sorters kvävebaser som betecknas A, T, C och G. (källa)
 8. Geodet (matematik) – en kurva som uppfyller villkoret att längden av varje tillräckligt kort avsnitt av kurvan har minimal längd. (källa)
 9. Under åren har tidningen främst varit ett forum för "Lagens Väktare" (i original "Justice League of America"), en serie om en sammanslutning av DC:s största superhjältar. Utöver detta har tidningen innehållit en längre sejourer med "Metallmännen" och "Gröna Lyktan" samt kortare avsnitt, ofta gammalt material, med diverse hjältar som "Svarta Fågeln", "Gröna Pilen", "Gummimannen", "Metamorfo", "Jägaren", "Blixten" och "Höken". (källa)
 10. Notera: I avsnitt 1 fick deltagarna totalt en minuts hjälp, medan i avsnitt 2 fick de 45 sekunders hjälp. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.