Bestämt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bestämt, varianter, uttal och böjningar av bestämt

Bestämt synonym, annat ord för bestämt, vad betyder bestämt, förklaring, uttal och böjningar av bestämt.

Synonymer till bestämt

Vad betyder och hur uttalas bestämt

Bestämt uttalas be|stämt ad och är ett verb.

Bestämt betyder:

Ordformer av bestämt

Ordform(er) bestämt adverb

Andra språk

Bestämt på Engelska

 • certainly - judging from appearances, apparently, it appears he flew into a rage
 • decidedly, definitely - I know that for certain

Hur används ordet bestämt

 1. – Men vi har inte bestämt någonting än, det finns ytterligare namn på listan. (aftonbladet.se)
 2. Vänta, vad hände just? Eller närmare bestämt de tre senaste måndagskvällarna. En frikyrkoskildring på prime time utan vare sig straffpredikan eller hjärntvätt. I stället en innerlig församling och en nyfrälst kristen gestaltad som en – håll i er – riktig människa. (aftonbladet.se)
 3. Generna ingår i jättemolekyler vars namn förkortas DNA. Dessa liknar långa, spiralvridna stegar. Varje gen motsvarar ett bestämt avsnitt av en sådan DNA-stege. En DNA-molekyl har alltså plats för många gener, kanske 1000 stycken. Varje ”stegpinne” i en DNA-molekyl består av två så kallade kvävebaser. Dessa passar mot varandra ungefär som pusselbitar. I DNA finns fyra olika sorters kvävebaser som betecknas A, T, C och G. (wikipedia.org)
 4. Generalsekreteraren företräder sin organisation inom de ramar och det mandat som huvudmannen – som må vara FN:s generalförsamling eller en svensk organisation av mindre slag – bestämt genom sina beslutande organ. Ibland kan generalsekreteraren vara den främste talesmannen för sin organisation, men väl så ofta ligger den rollen på organisationens ordförande. (wikipedia.org)
 5. Ghasel, även kallad ghazel eller ghazal, är en diktform i den arabiska och persiska litteraturen vars bärande idé ofta är den längtande kärleken. Det mest kända exemplet i svensk litteratur är En ghasel av Gustaf Fröding. Ghasel handlar ofta om den älskades ("vännens") skönhet, 'ansikte och kropp' och har ett bestämt rimschema och versmått. Ghasel som diktform är känd hos araber från förislamisk tid. Exempelvis Omro el Kays är känd för denna typ av dikter, i vilka han beskrev sin musa Layla. De persiska poeterna Sadi och Hafez är framstående användare av ghazalen. (wikipedia.org)
 6. närmare bestämt vall-, boskaps- och herdehundar, schnauzrar, pinschrar, molosserhundar, bergshundar, sennenhundar, terrier, vallande spetsar och pariahundar (urhundar). (wikipedia.org)
 7. Enligt lag skall halvljuset av ge en ljuskägla enligt ett bestämt mönster. I länder med högertrafik vill man belysa så mycket av den högra vägrenen som möjligt och samtidigt undvika bländning av mötande fordon. Detta kallas asymmetriskt ljus och åstadkommes dels genom avskärmning av glödlampans glödtråd samt antingen utformningen av strålkastarens reflektor eller glas. Det blir mer och mer vanligt med halvljus där ljuset åstadkommes av en gasurladdningslampa, istället för traditionell glödtrådslampa. Tekniken kallas HID-lampa eller Xenonljus (Se vidare under Framlykta). Även LED kommer som en alternativ teknik på fler och fler bilar. (wikipedia.org)
 8. Sedvänja eller sedvana kallas ett sätt där normalt utförs utan att detta är bestämt i skriftliga regler. Ordet är relaterat till ord som praxis och kutym. (wikipedia.org)
 9. I beslut som gäller enskild ska myndigheten normalt redovisa de skäl som har bestämt utgången. (20§) (wikipedia.org)
 10. Ett handslag skall vara kort, fast och bestämt och man skall möta blicken på den man hälsar på. Det skall inte vara slappt. Det skall inte utföras med bara med fingrarna utan med hela handen, man skall inte ”veva” eller till varje pris visa hur stark man är. Höger hand används vid handskakning eftersom de flesta människor är högerhänta och dessutom att det i många länder till exempel i Mellanöstern anses att skillnaden mellan vänster och höger hand är av stor betydelse då vänster hand oftast anses som oren. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: