Brasilian Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brasilian, varianter, uttal och böjningar av brasilian

Brasilian synonym, annat ord för brasilian, vad betyder brasilian, förklaring, uttal och böjningar av brasilian.

Vad betyder och hur uttalas brasilian

Brasilian uttalas brasili|an [-a´n] och är ett substantiv -en -er.

Brasilian betyder:

Ordformer av brasilian

Singular

brasilian
obestämd grundform
brasilians
obestämd genitiv
brasilianen
bestämd grundform
brasilianens
bestämd genitiv

Plural

brasilianer
obestämd grundform
brasilianers
obestämd genitiv
brasilianerna
bestämd grundform
brasilianernas
bestämd genitiv

Brasilian är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet brasilian

  1. Genom åren har den brasilianska fotbollen fått miljontals fans världen över på grund av sitt offensiva och tekniska spel. Jogo Bonito (det vackra spelet), i Sverige ofta kallat "sambafotboll", har blivit synonymt med finslipad teknik, klacksparkar och spektakulära frisparkar. Många av de främsta fotbollsspelarna genom tiderna har kommit från Brasilien, däribland Pelé, den spelare som enligt många experter är den bäste av dem alla.
  2. Fram till 1930-talet fanns det flera konkurrerande förbund under CBF, vilket fick till följd att Brasilien inte skickade sitt bästa lag till de två första VM-turneringarna 1930 och 1934 där laget blev utslaget redan i gruppspelet respektive åttondelsfinalen. 1938 skickade Brasilien för första gången bästa möjliga lag till VM i Frankrike där laget vann VM-brons efter förlust med 1–2 mot blivande mästarna Italien i semifinalen och sedan vinst mot Sverige i bronsmatchen med 4–2. Lagets stora stjärna var Leônidas da Silva ("den svarta diamanten") som vann skytteligan på 8 mål och blev den förste brasilian som blev stor stjärna utomlands. da Silva blev också den förste som gjorde 4 mål i en VM-match (seger med 6–5 mot Polen). I semifinalen vilades emellertid da Silva, vilket (särskilt i efterhand) fick hård kritik. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.