Brasilianare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brasilianare, varianter, uttal och böjningar av brasilianare

Brasilianare synonym, annat ord för brasilianare, vad betyder brasilianare, förklaring, uttal och böjningar av brasilianare.

Vad betyder och hur uttalas brasilianare

Brasilianare uttalas brasili|an|are [-a´n-] och är ett substantiv -n; pl. brasilianare, best. pl. brasilianarna.

Brasilianare betyder:

Ordformer av brasilianare

Singular

brasilianare
obestämd grundform
brasilianares
obestämd genitiv
brasilianaren
bestämd grundform
brasilianarens
bestämd genitiv

Plural

brasilianare
obestämd grundform
brasilianares
obestämd genitiv
brasilianarna
bestämd grundform
brasilianarnas
bestämd genitiv

Brasilianare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet brasilianare

  1. Bröderna Wright hemlighöll sina flygförsök, och många av de övriga pionjärerna sökte sig fram andra vägar. I Frankrike framträdde brasilianaren Alberto Santos-Dumont med ett flygplan och lyckades 1906 fullborda ett luftsprång av 60 meter i längd, samt kort därefter den första flygningen med en varaktighet av 21 sekunder. 1907 överträffades hans flygning av Henri Farman. (källa)
  2. Sedan urminnes tider har människan drömt om att kunna flyga. En tidig flygfärd gjordes av Ibn Firnas i Spanien år 875. Bröderna Montgolfier flög med en luftballong år 1783. Under hela 1800-talet var ballonger det man huvudsakligen experimenterade med i flygförsök. Brasilianaren Alberto Santos-Dumont kombinerade vätgasballongen med propeller och förbränningsmotor och fick fram en farkost som kunde flygas till en förutbestämd plats. Den 19 oktober 1901 vann han de la Meurthe-priset för sin flygning över Paris med sitt luftskepp nummer sex. (källa)
  3. McGregor förväntades möta Cole Miller i huvudmatchen på en gala i Dublin den 19 juli 2014, men Miller skadade sig och ersattes av brasilianaren Diego Brandão. McGregor vann matchen via TKO i den första ronden. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.