Britt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder britt, varianter, uttal och böjningar av britt

Britt synonym, annat ord för britt, vad betyder britt, förklaring, uttal och böjningar av britt.

Synonym till britt

Vad betyder och hur uttalas britt

Britt uttalas britt och är ett substantiv -en -er.

Britt betyder:

Ordformer av britt

Singular

britt
obestämd grundform
britts
obestämd genitiv
britten
bestämd grundform
brittens
bestämd genitiv

Plural

britter
obestämd grundform
britters
obestämd genitiv
britterna
bestämd grundform
britternas
bestämd genitiv

Britt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Britt på Engelska

  • Briton - person from Great Britain

Hur används ordet britt

  1. Det är la gött, det får gärna bli ännu mer drinkar, säger Britt Svensson, 82. (källa)
  2. Begreppet syftar ofta på romaner om unga vuxna som identifierar sig själva som vilsekomna i en stor värld, såsom till exempel Jack av Ulf Lundell, Räddaren i nöden av J. D. Salinger och Hey Princess av Mats Jonsson. Även andra romaner – exempelvis Maken av Gun-Britt Sundström – som skildrar en tidsepok på en speciell plats kan falla inom begreppets ramar. (källa)
  3. Flera andra namn är från början kortformer och varianter av Birgitta, såsom Birgit, Britt, Britta, Brita, Git, Gitta och Berit. (källa)
  4. 1988 Britt Marie Aruhn, Elisabeth Erikson, Gösta Winbergh. (källa)
  5. Britt Liljewall, Janken Myrdal. (källa)
  6. Filmen handlar om Britt och Dan som har en delvis barnslig, delvis erotisk kurragömmalek med varandra en juninatt i Stockholm. (källa)
  7. Kautschuk beskrevs av Christofer Columbus men det dröjde till 1733 innan kautschuk första gången kom till Europa. Till en början var man helt beroende av vildväxande bestånd i Amazonområdet, utförsel av plantor och frön från Brasilien var förbjudet. Den praktiska användningen i Europa anses ha tagit sin början 1825 då de första galoscherna i gummi tillverkades. Ett uppsving skedde efter att vulkaniseringen upptäcktes 1839. År 1876 lyckades en britt smuggla ut fröer från trädet, och några år senare började britter och holländare anlägga kautschukplantager i Ostindien. (källa)
  8. Grundkokböcker innehåller förutom recept (exempelvis pannkaka), varav många är av typen grundrecept, även näringslära, matlagningslära, information om redskap (exempelvis om kokboksmått), dukning, ordlista med mera. Exempel på grundkokböcker är Stora Kokboken Wezäta (1940), Vår Kokbok (1951), Bonniers kokbok som blev en modern klassiker vars första utgåva kom 1960 och var skriven av Margit Engnes och Tore Wretman, (med nyutgåvan Bonniers kokbok 2010), den röd- och vitrutiga Rutiga kokboken (1980), den blå- och vitrandiga Matboken (en slags förenklingen av "Vår kokbok") av bland andra Anna-Britt Agnsäter (1983), ICA-förlagets stora kokbok (1989) och Annas mat: stora kokboken (1991). (källa)
  9. Britt-Inger Johansson, professor vid Uppsala universitet. (källa)
  10. Ett statligt monopol som avreglerades utan statens uttryckliga godkännande, var TV-monopolet. Den 31 december 1987 började TV3 att sända över Sverige via satellit, trots att det svenska tv- och radiomonopolet inte var avskaffat. Riksdagsledamoten för regeringspartiet socialdemokraterna, Maj Britt Theorin, talade om att förbjuda parabolantenner och hotade med böter och fängelse. Under tidigt 1990-tal och den liberala regeringen Bildts tillträde avreglerades tv- och radiomonopolet. Nya aktörer som i huvudsak finansierade sin verksamhet med reklamintäkter uppstod, däribland TV4 och NRJ. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.