Cape Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder cape, varianter, uttal och böjningar av cape

Cape synonym, annat ord för cape, vad betyder cape, förklaring, uttal och böjningar av cape.

Synonym till cape

Vad betyder och hur uttalas cape

Cape uttalas cape [kä´p äv. kej´p] och är ett substantiv -n [-en] -r [-er].

Cape betyder:

Ordformer av cape

Singular

cape
obestämd grundform
capes
obestämd genitiv
capen
bestämd grundform
capens
bestämd genitiv

Plural

caper
obestämd grundform
capers
obestämd genitiv
caperna
bestämd grundform
capernas
bestämd genitiv

Cape är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet cape

  1. Jordärtskockan odlades av ursprungsbefolkningen i nordöstra Nordamerika, som kallade dem solrötter, långt innan européernas ankomst. Den franske upptäckaren Samuel de Champlain hittade 1605 odlad jordärtskocka vid Cape Cod. Till Sverige kom jordärtskockan år 1640. (källa)
  2. Koljan förekommer dels längs Europas kuster, från Biscayabukten i söder upp längs skandinaviska halvöns nordsjökuster hela vägen norr om denna halvö till Kolahalvön, samt upp till Spetsbergen, vidare i Barents hav till Novaja Zemlja. Den förekommer dessutom i vattnen runt Island, och om än sparsamt i vattnen söder om Grönland. Slutligen återfinns koljan i nordvästra Atlanten längs Amerikas kuster från Labrador ner till Cape May i sydöstra New Jersey. Arten är utsatt för kraftigt överfiske, framförallt i Nordsjön. I Sverige är kolja rödlistad som sårbar år 2015 , vilket är en förbättring från år 2010 då den listades som starkt hotad. (källa)
  3. Cape Breton Island 1784-1820, därefter till Nova Scotia. (källa)
  4. Mana (klan), Grand Cape Mount County, 7.15901°N 10.91737°V / 7.15901, -10.91737 (Mana (klan)). (källa)
  5. Cape Verdes nationalförsamling. (källa)
  6. Dess latinska artnamn peruviana betyder "från Peru" och syftar på dess naturliga hemvist. Namnet kapkrusbär kommer av att växten först började odlas kring Godahoppsudden (Cape of Good Hope, därav namnet), vilket skedde i början på 1800-talet. (källa)
  7. Poncho (uttal: /'pɔntʃo/) är enkelt klädesplagg. Det liknar oftast en fyrkantig filt eller täcke med hål i centrum, som huvudet träs genom. Det har likheter med cape och ingår i de sydamerikanska indianernas traditionella dräkt. (källa)
  8. NASA sände upp marssonderna Viking 1 och Viking 2 från Cape Canaveral den 20 augusti respektive den 9 september 1975 för utforskning av Mars. Sonderna gjorde varsin mjuklandning den 20 juli respektive 3 september 1976. (källa)
  9. USA och NASA sände upp marssonderna Viking 1 och Viking 2 från Cape Canaveral 20 augusti respektive 9 september 1975. De gjorde varsin mjuklandning på Mars yta 20 juli respektive 3 september 1976. (källa)
  10. Den främsta stereotypen eller kanske snarare kliché-figuren, bär (formella) svarta kläder som hög hatt och cape, har mustasch, skarpa ansiktsdrag och en ständigt "arg" min. Andra icke-visuella kännetecken inkluderar ett maniskt skratt, en snorkig eller insmickrande röst och ett arrogant självförtroende som gör att skurken avslöjar sina hemliga planer. Den typen av exposition är naturligtvis ett rätt genomskinligt intrigverktyg. Ett annat vanligt attribut är en mask för ögonen (av samma snitt som seriefiguren Fantomen bär), ett tydligt exempel på detta är de tecknade seriefigurerna Björnligan, men det förekommer till exempel också ofta i den tecknade TV-serien Familjen Flinta. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.