Definitiv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder definitiv, varianter, uttal och böjningar av definitiv

Definitiv synonym, annat ord för definitiv, vad betyder definitiv, förklaring, uttal och böjningar av definitiv.

Synonymer till definitiv

Vad betyder och hur uttalas definitiv

Definitiv uttalas de|fin|it|iv [-i´v äv. def´- el. de´-] och är ett adjektiv -t -a.

Definitiv betyder:

Ordformer av definitiv

Böjning (i positiv) definitiv en ~ + subst. definitivt ett ~ + subst. definitiva den/det/de ~ + subst. definitive den ~ + mask. subst. Komparation definitivare en/ett/den/det/de ~ + subst. definitivast är ~ definitivaste den/det/de ~ + subst.

Definitiv är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Definitiv på Engelska

  • definitive - definite, final, a final solution of the problem

Hur används ordet definitiv

  1. En storhög är en ovanligt stor gravhög, minst 20 meter i diameter. De tillhör två åtskilda tidsperioder, dels äldre bronsåldern då de är vanligast i Skånelandskapen och Småland, dels yngre järnåldern då de är vanligast i Götaland, Svealand och Norrland. En hög som bryter mot mönstret är den stora Hågahögen i Uppland som uppfördes under yngre bronsålder omkring år 1000 f Kr. Bronsåldershögarna har ofta en halvcirkelformad profil, medan storhögarna från järnåldern brukar ha rakt avsläntade sidor samt en avplanad topp. Profilen kan således ge en god men inte definitiv vägledning i dateringen. (wikipedia.org)
  2. Järnnätter, som det kallas i Sverige, inträffar vid skilda tillfällen i olika delar av landet. En vanlig uppfattning i Mellansverige är att järnnätterna inträffar första veckan i juni, speciellt natten till den 2 juni och nätterna mellan 13 och 18 juni. I Norrland tar man också med 28-31 juli och 11-19 augusti som särskilt utsatta nätter. Detta är dock mest folktro då det ej går att finna statistiska stöd för att vissa dygn skulle vara mera utsatta för frost. I Norrbottens kustland har man en definitiv uppfattning att järnnätterna slutar den 8 juni, så att man efter det datumet kan plantera mandelpotatisen. (wikipedia.org)
  3. Revisorn avstår från att uttala sig då revisorn inte kan få tag på tillräckligt med ändamålsenliga underlag. Dessutom i fall de möjliga effekterna av felaktigheter som inte blivit upptäckta skulle kunna vara av definitiv eller av väsentlig betydelse för konklusionerna. (wikipedia.org)
  4. En Schlagerlåt karaktäriseras ofta av en speciell uppbyggnad med vers, brygga, refräng och stick. Ofta inleds låten med en intro där artisten laddar upp inför första versen. Efter versen kommer vanligtvis en brygga som leder versen till refrängen. I sticket finns ibland även en tonartshöjning. I och med utvecklingen av genren och kopplingen till bland annat Melodifestivalen och Eurovision Song Contest är “mallen” för en Schlagerlåt inte definitiv. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.