Detsamma Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder detsamma, varianter, uttal och böjningar av detsamma

Detsamma synonym, annat ord för detsamma, vad betyder detsamma, förklaring, uttal och böjningar av detsamma.

Synonymer till detsamma

Vad betyder och hur uttalas detsamma

Detsamma uttalas detsamma se under densamme.

Ordformer av detsamma

detsamma se under densamme

Andra språk

Detsamma på Engelska

  • the same

Hur används ordet detsamma

  1. Ett verk som inte direkt bygger på ett tidigare verk men där grundhistorien ändå är detsamma eller om det helt eller delvis innehåller samma persongalleri, brukar inte kallas adapterat utan då kallas det att verket är baserat på det äldre verket. Ett verk baserat på ett äldre verk kan också göras i samma medieform som det äldre verket och kan då ofta betraktas som en uppföljare eller en spinoff. (källa)
  2. Inom kristendom beskriver man också "Gud närvarande här och nu" som Den Helige Ande. "Onda andar" är inom kristendomen detsamma som demoner, osynliga, gudsfientliga onda makter och Satans sändebud. Andar spelar en viktig roll i de flesta religioner. Onda andar påstås drivas ut genom exorcism. (källa)
  3. High Frequency (3–30 MHz) är detsamma som kortvåg. (källa)
  4. Havreprodukter som är framställda med särskild omsorg för att inte bli förorenade av vete, råg eller korn får märkas som glutenfria. Detsamma gäller specialframställd vetestärkelse. Generellt får livsmedel med ett gluteninnehåll mindre än 20 mg/kg märkas som Glutenfritt. Livsmedel med mindre än 100 mg/kg gluten får märkas med Mycket låg glutenhalt. (källa)
  5. Kraftfoder innehåller mer stärkelse och protein än grovfodret, och används oftast som ett komplement till detsamma. (källa)
  6. Med hjälp av Fourierserieutveckling kan varje kontinuerlig (fysikaliskt realiserbar) periodisk funktion (vågform) brytas ned till en summa av ett antal sinus- eller cosinusfunktioner med varierande amplitud och fas samt frekvenser som är heltalsmultipler av den lägsta ingående frekvensen, vilken även kallas grundton. Övriga toner kallas övertoner. Grundtonen är detsamma som 1/T där T är periodtiden för funktionen. (källa)
  7. Att göra narr av någon betyder att göra sig lustig på denna persons bekostnad. Att narra (oftast i formen narras) är detsamma som att lura någon på ett skämtsamt sätt. (källa)
  8. De första hakebössorna var alldeles för tunga för att hållas upp med händerna, och rekylen var dessutom mycket kraftig. Därför försågs bössan med en hake eller pik undertill, därav namnet, vilken kunde hakas fast i ett stativ som både bar upp en del av vapnets tyngd och tog upp rekylen. Krigsfartyg hade ofta fästen för hakebössornas hakar längs relingen. På fartygen fanns även en vapentyp som kallades skeppshake vilket inte är detsamma som hakebössa, skeppshaken var ett betydligt tyngre vapen, en liten kanon. (källa)
  9. "Hand" får ofta en metaforisk betydelse, som när man säger "Jag ska ta hand om detta" eller "Det är genom Guds hand som det och det har inträffat". Att "be om någons hand" eller försöka "Vinna någons hand" är detsamma som att fria. Jämför manus (romersk rätt). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.