Ekonomisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ekonomisk, varianter, uttal och böjningar av ekonomisk

Ekonomisk synonym, annat ord för ekonomisk, vad betyder ekonomisk, förklaring, uttal och böjningar av ekonomisk.

Synonymer till ekonomisk

Vad betyder och hur uttalas ekonomisk

Ekonomisk uttalas eko|nom|isk [-nå´-] och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av ekonomisk

Böjning (i positiv) ekonomisk en ~ + subst. ekonomiskt ett ~ + subst. ekonomiska den/det/de ~ + subst. ekonomiske den ~ + mask. subst.

Ekonomisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Ekonomisk på Engelska

  • financial, economic - a financial loss, economic crime
  • economical, thrifty, careful - with money thrifty, careful with money, I am not as careful with money as my brother

Hur används ordet ekonomisk

  1. Jo, anhängare till direktivet menar å ena sidan att det stärker mediers, kulturskapares och andra upphovsrättsmakares möjlighet till ekonomisk ersättning. (källa)
  2. Sverige är ett land som haft hög invandring i många år, samtidigt ligger vi i regel i topp i alla sammanställningar över ekonomisk eller sociala data, nivån av korruption etc. Ungern ligger betydligt längre ner på listorna från UNDP, WEF och liknande. Så vi gör rimligen något rätt. (källa)
  3. Adel (lantadel) (adelskap, ridderskap, frälsemän) är en av börd överordnad samhällsgrupp. Oftast syftar ordet på en grupp som av främst militära skäl uppstod i feodalsamhället och som (vanligen av en kung) beviljades lagstadgade, vanligen ärftliga privilegier förenade med titlar och särskilda heraldiska rangtecken. Ordet adel kan även användas för en bördsaristokrati i samhällen som inte är feodala, till exempel antikens Rom. Adelsprivilegierna var av ekonomisk, politisk, organisatorisk och social karaktär. De kunde vara mycket betydande och innebära till exempel skattefrihet ("frälst" från beskattning) och företräde till statliga ämbeten, men också försvarsplikt i krigstider eller när kungen kallade. I Sverige och många andra moderna samhällen har adelskap inte längre någon större praktisk betydelse. (källa)
  4. Generalförsamlingens sessioner är löpande under året, med början varje år under andra halvan av september. Vid omröstningar har varje medlemsstat en röst, men i många frågor kan inte församlingen fatta några större avgörande beslut, bara ge rekommendationer och föra diskussioner i olika frågor som berör FN:s område. Den kan dock besluta om budget, enas om tolkning av och utveckla internationella lagar, och stadfästa program för ekonomisk, kulturell och social utveckling och för de mänskliga rättigheterna. Generalförsamlingen fungerar som ett viktigt debattforum för medlemsstaterna. (källa)
  5. Globalt samhälle – en ekonomisk, kulturell och politisk process. (källa)
  6. Gråberg är inom gruvnäringen benämningen på det berg som inte är malm. Det är följaktligen en ekonomisk term och säger ingenting om bergartens kemiska sammansättning. Metallhalterna i malm är ofta mycket låga, vilket gör att stora mängder malm måste brytas för varje gram koncentrerad metall. När malmen kommer upp från gruvan innehåller den fortfarande stora mängder oönskade mineral. Dessa kallas med ett samlingsnamn för gråberg. (källa)
  7. Civil gränsövervakning är oreglerad i norsk lagstiftning. Militär och civil gränsövervakning vid gränsen mot Ryssland utförs av den norska armén genom Garnisonen i Sør-Varanger. Militär och civil gränsövervakning av norskt terroritorialvatten, norsk ekonomisk zon och norsk fiskeskyddzon sker genom den norska kustbevakningen, Kystvakten. (källa)
  8. Naturliga hamnar spelade i historien en stor strategisk och ekonomisk roll. Många stora städer runt om i världen har vuxit upp kring naturliga hamnar. (källa)
  9. Handelsbalans är ett mått som används inom nationalräkenskaper och makroekonomi. Det utgörs av differensen mellan värdet av en ekonomisk export och import av varor. Om differensen är positiv kallas den handelsöverskott, om den är negativ kallas den handelsunderskott. (källa)
  10. Handelsblockad är en ekonomisk sanktion som riktas mot en administrativ enhet såsom land eller region och innebär att handelsförbindelser avbryts eller förhindras. Målsättningen med en handelsblockad kan variera men involverar alltid politiska motiv och syftar till att verka tvingande för den administrativa enhet som satts i blockad skall bli följsam. Ju fler aktörer som står bakom en sanktion desto effektivare bli den varför internationell uppslutning genom exempelvis FN ofta söks. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.