Ekonomiutrymme Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ekonomiutrymme, varianter, uttal och böjningar av ekonomiutrymme

Ekonomiutrymme synonym, annat ord för ekonomiutrymme, vad betyder ekonomiutrymme, förklaring, uttal och böjningar av ekonomiutrymme.

Vad betyder och hur uttalas ekonomiutrymme

Ekonomiutrymme uttalas eko|nomi|ut|rymme och är ett substantiv.

Ordformer av ekonomiutrymme

Singular

ekonomiutrymme
obestämd grundform
ekonomiutrymmes
obestämd genitiv
ekonomiutrymmet
bestämd grundform
ekonomiutrymmets
bestämd genitiv

Plural

ekonomiutrymmen
obestämd grundform
ekonomiutrymmens
obestämd genitiv
ekonomiutrymmena
bestämd grundform
ekonomiutrymmenas
bestämd genitiv

Ekonomiutrymme är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ekonomiutrymme

  1. sonen Magnus Brahe uppförde den södra längan, som med sina salar och gemak var slottets ståtligaste del, samt östra längan som innehöll köks- och ekonomiutrymmen. Magnus Brahe var också byggherre för ombyggnationen av Ströja kyrka. (källa)
  2. Oscar II blev kung 1872 efter brodern Karl XV:s död. Oscar och Sofia fortsatte att residera på Sofiero om somrarna, men nu när de inte endast var hertigparet av Östergötland utan Sveriges kungapar, och de fyra prinsarna dessutom växte sig allt större, medförde det en större hovstat, och sommarvillan på Sofiero blev för liten. I juni 1874 påbörjades en ombyggnad av slottet som avslutades 1876. Sofiero hade nu två våningar, istället för en som tidigare, och totalt 35 rum, exklusive ekonomiutrymmen. Under åren som följde besöktes Sofiero ofta av den skånska aristokratin, men också av utländska kungligheter. Tsar Alexander gästade slottet 1893. När kung Edvard VII av Storbritannien kom på besök 1901 skedde det under högst informella former. (källa)
  3. Söder om huvudentrén låg Chapmans privata bostad och längst i söder inrymdes ett kinesiskt kabinett där det fram till 2013 hängde ett hundratal akvareller på kinesiska djonker. Ovanpå finns ett mindre rum som nås via en smal trappa. Det är Chapmans arbetskammare vars inredningen är inspirerat av havet och liknar en liten kajuta och härifrån kunde han se ända in till örlogsstaden på andra sidan Danmarksfjärden. Mitt i huset är den oktava kupolsalen som är en variant av Phanteon i Rom. Ljus strömmar in från de bågformade sidofönstren och takets inglasade lanternin, som på Chapmans tid lyste upp hans stora arbetsbord med olika fartygsmodeller. Med på ett hörn är också Sergels byst av Gustav III som en finansiär påminnelse. I husets norra del har det funnits bostäder för tjänstefolket och här låg också ekonomiutrymmen, medan själva köket låg i husets mitt. Under 1860-talets ombyggnad gjordes hela östra- samt mittersta delen om till bostad. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.