Förmoda Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förmoda, varianter, uttal och böjningar av förmoda

Förmoda synonym, annat ord för förmoda, vad betyder förmoda, förklaring, uttal och böjningar av förmoda.

Synonymer till förmoda

Vad betyder och hur uttalas förmoda

Förmoda uttalas för|moda och är ett verb -de.

Ordformer av förmoda

Aktiv

förmoda
infinitiv
förmodar
presens
förmodade
preteritum
förmodat
supinum
förmodande
presens particip
förmoda
imperativ

Passiv

förmodas
infinitiv
förmodas
presens
förmodades
preteritum
förmodats
supinum

Perfekt particip

förmodad en
~ + subst.
förmodat ett
~ + subst.
förmodade den/det/de
~ + subst.

Förmoda är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Förmoda på Engelska

  • presume, assume, suppose - consider likely, I assume you have read the book

Hur används ordet förmoda

  1. Stjärnbilden har ett antal intressanta objekt, men inget Messierobjekt. Antalet objekt är dock inte så många, som närheten till Vintergatan kunde få en att förmoda. En del av förklaringen är att många av galaxens mörka stoftmoln ligger nära Vargens stjärnbild. (källa)
  2. Skillingtryck kan innehålla allt från en enda till ett tiotal visor, närmare bestämt i form av texter. Noter förekommer i stort sett aldrig, förutom i tryck från en kort period kring 1800-talets mitt där siffernation för psalmodikon kan förekomma. I stället för noter anges i många fall en förmodat välbekant melodi som texten skulle, eller kunde, sjungas till ("sjunges som..."). Där melodiangivelse saknas anvisas i vissa fall att texten skulle sjungas "under sin egen behagliga ton" och då kan man förmoda att försäljaren föredrog denna. Många visor saknar melodiangivelse över huvud taget och i vissa fall är det uppenbarligen fråga om dikter. Gränsen mellan visa och vers kan alltså vara flytande i dessa tryck. (källa)
  3. Ordet völva är en avledning av det fornnordiska ordet vǫlr, som är en rund stav. Man kan därför tolka ordet som "stavbärerska". Under förkristen tid var valan en högt aktad kvinna och de gravar som brukar identifieras som völvors har ofta rika gravfynd. Hon vandrade omkring i landet och välkomnades till folkets gårdar bland annat för att besvara framtidsfrågor angående kommande skördar etc. Detta gjorde hon under så kallad sejd, det vill säga att hon kontaktade andevärlden genom att försätta sig i trans. Förmoda völvagravar har innehållit frön till hampa och bolmört. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.