Förtret Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förtret, varianter, uttal och böjningar av förtret

Förtret synonym, annat ord för förtret, vad betyder förtret, förklaring, uttal och böjningar av förtret.

Synonym till förtret

Andra språk

Förtret på Engelska

  • vexation, annoyance - swallow one', s annoyance

Hur används ordet förtret

  1. I romanerna beskrivs Gunvald Larsson som en skräckinjagande och kraftigt byggd man, 195 cm lång och 110 kilo tung, med tunt blont bakåtstruket hår och isblå ögon som kan sätta skräck i de mest förhärdade brottslingar lika väl som kolleger. Han skall ha blond ragg över hela kroppen, och enorma händer vars fingrar han ideligen knäcker till Kollbergs förtret. Vidare föga sympatiska drag är hans ovana att dra ut hår ur näsan och att han petar öronen med sin penna. Detta trots hans bakgrund i överklassen, och det faktum att han gått på de bästa skolor, där hans åsikter (som är av tidstypiskt vänstersnitt) gjorde att hans far tog sin hand från honom. Innan han blev polis, var han sjöofficer och senare befäl inom handelsflottan – vilket lett till att han lärt sig flera språk och redan varit "där pepparn växer". (källa)
  2. Bysen är i gotländsk folktro ett litet skogsväsen som lockar människor att gå vilse eller ställer till förtret för skogsarbetarna. (källa)
  3. Prinsen blev volontär i flottan 1757 och deltog i ett mindre lyckat företag mot den franska kusten. Han berömdes dock för tapperhet av sin farfar George II. Året därpå befordrades han till kommendörkapten och fartygschef och som sådan skapades bland allmänheten en image av honom som en tapper och förtjusande sjöhjälte. Han distanserade sig från sin äldre bror George och blev till dennes förtret 1760 utnämnd till hertig av York och Albany samt earl av Ulster av sin farfar konungen. (källa)
  4. Dawn Tinsley (spelad av Lucy Davis), receptionist på kontoret. Liksom Tim längtar hon efter att göra något annat men jobbar kvar för försörjningens skull. Till Tims förtret är hon förlovad, men detta hindrar honom inte från att flörta hämningslöst med henne. Man kan ofta ana att Dawn också har vissa känslor för Tim, men hon väljer att inte låta det leda någon vart. Dawn tvingas ofta agera passopp åt David, och får utstå både otacksamma arbetsuppgifter och hans ständiga försök till skämt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.