Faktiskt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder faktiskt, varianter, uttal och böjningar av faktiskt

Faktiskt synonym, annat ord för faktiskt, vad betyder faktiskt, förklaring, uttal och böjningar av faktiskt.

Synonymer till faktiskt

Andra språk

Faktiskt på Engelska

 • as a matter of fact - in fact, actually, really, as a matter of fact, it is true

Hur används ordet faktiskt

 1. Årets visuella uttryck: ERIK VALLSTEN för Grotescos sju mästerverkMotivering: Prestationen att med genuin känsla för humor och berättande, sätta en unik visuell prägel på vart och ett av denna series väsensskilda delar är faktiskt häpnadsväckande och alldeles fantastik. (dagensmedia.se)
 2. Partiet var ideologiskt vilset, pengarna slut, opinionssiffrorna usla. Det är en av förklaringarna till Bohmans framgångar, han fick faktiskt göra vad han ville som partiledare. (expressen.se)
 3. Och du kommer att svara ”Jag vet faktiskt inte riktigt. Men det var en fin promenad”. (aftonbladet.se)
 4. – Jag tror vi har chans att vinna faktiskt. Den är bra gjord och följer temat väldigt bra, säger han. (svt.se)
 5. För rätt till ersättning ska den sökande uppfylla grundvillkoret. Notera att grundvillkoret måste uppfyllas varje dag som sökanden gör anspråk på ersättning. Förutom att den sökande faktiskt måste vara arbetslös krävs att sökanden (wikipedia.org)
 6. När man talar om feminismens utveckling talar man ofta om tre vågor, en analogi som uppstått i och med att feminismens historia ser ut att ha präglats av gradvis stegrande uppgång följd av fall, följd av uppgång på nytt. Det var med den andra vågen som kvinnorörelsen började vända blicken mot vetenskapen och man hävdade då att vetenskapen var androcentrisk och könsblind. Här syftade man bland annat på att studier som utgav sig forska på ”människor” faktiskt bara forskade på män, och att beskrivningar av kvinnors erfarenheter till stor del saknades i vetenskapen. ”Women's studies” blev således ett forskningsämne på amerikanska universitet i slutet på 1960-talet och på 1970-talet började det som vi idag kallar genusvetenskap växa fram i Sverige, då under beteckningen kvinnohistoria eller kvinnovetenskap. (wikipedia.org)
 7. Fokus i terapin ligger på att uppmärksamma klienten på vilka omedvetna behov, föreställningar och upplevelser som påverkar kontakten här och nu. I terapin kan jag få hjälp med att undersöka och avsluta gamla händelser vilket gör det möjligt att bli mer närvarande i det som faktiskt är. Genom att bli medveten om vilka tolkningar, förhållningssätt och strategier som ligger till grund för mitt agerande öppnas möjligheten att pröva nya vägar. När jag inte längre går på autopilot (d.v.s. styrs av det som var då, istället för av det som är här och nu) ökar min förmåga att vara i kontakt med omgivningen och att samspela mer konstruktivt med den. (wikipedia.org)
 8. Getens skelett är mycket likt fårets. Faktiskt så likt att det är svårt att enbart med ledning av ett ben bestämma om benet kommer från ett får eller en get. I arkeologisk facktext används därför ibland benämningen får/get. (wikipedia.org)
 9. Att trädlevande djur har utvecklat gripsvansar tycks vara vanligare i skogarna i Sydamerika än i de i Afrika och Sydostasien, där å andra sidan förmåga till glidflygning är vanligare än i Sydamerika. Det har föreslagits att detta beror på att de sydamerikanska regnskogarna är tätare och innehåller mer lianer än regnskogarna i Afrika och Sydostasien. Dock finns det i skogarna i Australien och på Nya Guinea både många däggdjur med gripsvans, och många som kan glidflyga. Faktiskt har samtliga glidflygande australiska däggdjur också en svans med åtminstone en viss gripförmåga. (wikipedia.org)
 10. Har man sex med sin partner i samma rum där ett annat par samtidigt har sex, och paren använder detta som en extra krydda i sin egen sexuella upplevelse, så kallas det parallellsex. Parallellsex är inte gruppsex i egentlig mening, eftersom det inte är mer än två personer som faktiskt har sex med varandra och fysiskt stimulerar varandra, men många räknar det ändå som en form av gruppsex. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: